Antena 3 CNN Actualitate Noi restricții în România? Orban, anunț în ziua cu cele mai multe infectări!

Noi restricții în România? Orban, anunț în ziua cu cele mai multe infectări!

Premierul Ludovic Orban a făcut declarații de presă, joi, după numărul record de cazuri de coronavirus raportat de Grupul de Comunicare Strategică.

Noi restricții în România? Orban, anunț în ziua cu cele mai multe infectări!
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    29 Oct 2020   •   18:56

”Odată cu prelungirea stării de alertă, începând cu 15 octombrie, am introdus niște reglementări care se aplică în condițiile depășirii unor indici de răspândire a virusului: 1 la mie, 1,5 la mie, 3 la mie. Vrem să vedem măsura în care aceste reguli pe care le-am stabilit generează efecte de reducere a pandemiei. Ne așteptăm să apară astfel de efecte. 

Mesajul pe care îl transmit: cea mai bună formă de protecție împotriva virusului este respectarea de către fiecare cetățean a măsurilor de protecție sanitară. Dacă oamenii respectă aceste măsuri, nu vom fi obligați să luăm alte măsuri de restricții. Noi ne dorim ca economia să funcționeze normal, ca toate companiile să-și desfășoare activitatea în condiții cât mai aproape de normalitate, ca oamenii să aibă locuri de muncă (...).

Nu dorim să luăm nicio măsură de restricție suplimentară, iar dacă oamenii vor înțelege și vor respecta cu strictețe aceste măsuri simple de protecție sanitară, precum portul măștii, igiena mâinilor, păstrarea distanței fizice de protecție sanitară, evitarea aglomerației, putem opri creșterea numărului de cazuri”, a explicat Ludovic Orban

Coronavirus în România, 29 octombrie 2020. Un nou record de infectări - Țara noastră a depășit 6.000 de infectări

Până astăzi, 29 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 229.040 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 163.852 de pacienți au fost declarați vindecați.

6.481 de cazuri noi - 36.169 teste

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.481 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.  Până astăzi, 6.764 de  persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 28.10.2020 (10:00) – 29.10.2020 (10:00) au fost raportate 83 decese (52 bărbați și 31 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Harghita, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 5 decese au fost înregistrate la categoria 40-49 de ani, 6 decese  la categoria de vârstă 50-59 de ani, 18 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 28 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 26 decese la categoria de peste 80 de ani.

1.129 cazuri în Bucuresti

81 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.975. Dintre acestea, 868 sunt internate la ATI.  

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban masuri restrictie
Parteneri
A crescut vârsta de pensionare. Zeci de mii de români sunt afectaţi
x close