Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban: Săptămâna următoare vom avea încă 280 de paturi pentru Terapie Intensivă

Ludovic Orban: Săptămâna următoare vom avea încă 280 de paturi pentru Terapie Intensivă

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, de la Suceava, că Guvernul își dorește să crească veniturile românilor, nu să le scadă. De asemenea, premierul a anunțat că săptămâna viitoare vor fi disponibilizate alte paturi ATI pentru pacienții cu Covid la patru spitale din Capitală, dintre care unul este privat.

Ludovic Orban: Săptămâna următoare vom avea încă 280 de paturi pentru Terapie Intensivă
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    20 Noi 2020   •   15:45

”În ceea ce privește salariile în toate instituțiile, în spitale, școli, în toate instituțiile publice, sunt stabilite prin lege. Sigur că noi avem în programul de guvernare optimizarea aparatului guvernamental, digitalizarea, simplificarea procedurilor, schimbarea sistemului de evaluare a activității angajaților în sectorul public, astfel încât să fie premiați cei care au rezultate, și să nu fie premiați cei care nu au rezultate”, a spus Ludovic Orban.

”Oricine va vrea să muncească, va avea de lucru!”

”Va fi enorm de muncă în următorii ani și oricine va vrea să muncească, va avea de lucru. Nu există niciun fel de risc în această privință. Obiectivul nostru nu este să umblăm să tăiem salarii, obiectivul nostru este să creștem veniturile românilor în sectorul public, să le creștem, în conformitate cu activitatea efectivă care este depusă de angajații din sectorul public. 

Din punctul meu de vedere, salariul minim, ca și orice alt venit care depinde de o reglementare publică, trebuie să aibă la bază indicatori obiectivi, care să fie în legătură cu relalitatea economică. Din punctul meu de vedere, salariul minim trebuie legat de productivitate, de creșterea economică și de rata inflației”, a mai spus premierul. 

280 de locuri noi pe secțiile de Terapie Intensivă

Premierul Ludovic Orban a anunțat, vineri, la Suceava, că săptămâna viitoare vor fi disponibilizate alte paturi ATI pentru pacienții cu Covid la patru spitale din capitală, dintre care unul este privat.

„La nivelul Bucureștiului urmează să se disponibilizeze, în cursul săptămânii viitoare, mai multe paturi ATI la Spitalul Malaxa, la un spital privat, cu care am discutat să ne pună la dispoziție 30 de paturi pentru secțiile de Terapie Intensivă. De asemenea, mai sunt două spitale care vor pune la dispoziție câte 6 paturi de Terapie Intensivă pentru pacienții Covid. Acelasi lucru se întâmplă și în țară”, a spus premierul.

Ludovic Orban a anunțat că obiectivul Guvernului este ca săptămâna viitoare să fie operaționalizate încă 280 de locuri în secțiile de Terapie Intensivă.

„Ministrul Tătaru a emis un ordin în cursul acestei săptămâni prin care a inclus noi spitale, s-au dezvoltat secții în spitale care deja funcționau ca unități suport COVID. Obiectivul nostru e ca săptămâna viitoare să intre în funcțiune încă 280 de locuri noi în secțiile de Terapie Intensivă”, a mai spus Orban.

 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban salarii paturi ATI
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close