Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban a prezentat cele trei motive care i-au salvat pe piețari de la frig

Ludovic Orban a prezentat cele trei motive care i-au salvat pe piețari de la frig

Premierul Ludovic Orban a anunțat, miercuri, că propunerea de redeschidere a piețelor care funcționează în spații închise va fi discutată joi în ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Premierul a precizat că sunt trei motive care au stat la baza deciziei de redeschidere a piețelor.

Ludovic Orban a prezentat cele trei motive care i-au salvat pe piețari de la frig
Sursa foto: Hepta
de Dan Gabor    |    02 Dec 2020   •   23:35

„Unu: suntem pe un trend descendent, nu mai există riscul major care exista, doi: sunt convins că după decizia de suspendare a activității piețelor, administratorii vor respecta normele de restricții sanitare, pe care le vom reevalua și trei: vine iarna și într-adevăr e frig deja. Într-un fel am și lăsat să se înteleagă într-o comunicare că măsura e temporară și normal, când vine frigul, dacă ne vor permite condițiile epidemiologice, vom lua măsurile de redeschidere a piețelor”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a precizat că în ședința de joi a CNSU se vor mai discuta și chestiuni legate de o eventuală îmbunătățile a reglementărilor legate de votul la alegerile parlamentare.

„Procedura legală e următoarea: se formulează prop în CNSU. Mâine va fi CNSU în care discutăm chestiunea redeschiderii piețelor, discutăm chestiunea unor eventuale îmbunătățiri ale reglementărilor legate de ziua votului, să fie un pic mai clar ce se întâmplă cu reprezentanții din birourile electorale ale secțiilor de votare, că ei își vor desfășura activitatea după ora 23.00, ce se întâmplă cu candidații, care au dreptul să participe la procesul de numărare și cumva trebuie scoși de sub restricții. Și, de asemenea, trebuie reactualizată lista țărilor”, a declarat Ludovic Orban, la România TV.

Ludovic Orban a mai spus că cel mai probabil Austria va ieși din lista țărilor pentru care sunt impuse restricții la revenirea în România.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close