Antena 3 CNN Actualitate Orban: Testul PCR făcut în Belgia de medicul erou de la Piatra Neamț este negativ

Orban: Testul PCR făcut în Belgia de medicul erou de la Piatra Neamț este negativ

Testul de tip Real Time PCR, care i-a fost făcut medicului Cătălin Denciu la spitalul militar din Belgia este negativ, a declarat, marți, Ludovic Orban. Premierul l-a contrazis astfel pe ministru Sănătății, Nelu Tătaru, care anunțase că medicul a fost testat pozitiv.

Orban: Testul PCR făcut în Belgia de medicul erou de la Piatra Neamț este negativ
de Dan Gabor    |    17 Noi 2020   •   16:25

„Din ceea ce știm noi, testul de tip Real Time PCR, care i-a fost făcut la spitalul militar din Belgia este negativ. Probabil la Floreasca nu a fost test de tip Real Time PCR pentru că nu au avut timpul necesar de procesare. E posibil să fi fost un test antigen. De altfel, domnul doctor a contractat virusul și s-a vindecat. Ca atare, are antocorpi. Probabilitatea de a fi pozitiv era foarte mică”, a spus Ludovic Orban.

Acesta spune că starea medicului este stabilă: „Ne rugăm sa se vindece. Primele 3 zile sunt foarte importante, când apar dezechilibre”.

Ludovic Orban l-a contrazis pe ministrul Sănătății care a declarat luni seaăa, că medicul a avut un test pozitiv pentru COVID-19 făcut la Spitalul de Urgență Floreasca..

„Da, la Floreasca (a fost testat – n.r.). S-a făcut un test Real Time PCR pozitiv. El a suferit de infecție cu SARS-CoV-2 în martie-aprilie, a avut și un tub de anticorpi important, fiind și donator de plasmă în repetate rânduri. Rămâne reevaluarea care se face în Belgia, inclusiv pentru infecție cu SARS-CoV-2, să avem ca răspuns dat de zilele următoare”, a spus Nelu Tătaru.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban Cătălin Denciu

ȘTIRI

Raed Arafat despre planurile României pentru blackout

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close