Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban, vești proaste. Când ar putea ajunge un vaccin anti-COVID în România

Ludovic Orban, vești proaste. Când ar putea ajunge un vaccin anti-COVID în România

Ludovic Orban a declarat, vineri, că până nu se termină testele clinice este greu de estimat când va fi disponibil un vaccin anti-COVID. Premierul a dat, însă, asigurări că România nu va fi “discriminată” în ceea ce privește distribuirea dozelor la nivelul Uniunii Europene.

Ludovic Orban, vești proaste. Când ar putea ajunge un vaccin anti-COVID în România
de Dan Gabor    |    30 Oct 2020   •   19:26

“Există trei companii sau grupuri de companii care sunt într-o fază avansată de testare a unui vaccin. Sigur că, până nu se termină testele, este foarte greu de spus, cu precizie, când va fi accesibil vaccinul. E o procedură extrem de complexă privitoare la testarea vaccinului, va exista un timp până când vaccinul va fi disponibil.

El va fi disponibil, probabil, în etape. Va exista o strategie de vaccinare în funcţie de cantităţile care vor fi disponibile”, a spus Orban, potrivit Digi24.

“Cert este că problema vaccinării este o problemă care este discutată şi hotărâtă la nivel european, că există deja înţelegerea ca vaccinurile, pe măsură ce sunt achiziţionate, să fie puse la dispoziţia statelor membre UE în funcţie de populaţia statelor respective. Nu va fi o distribuire discriminatorie, ci va fi o distribuire care are la bază populaţia fiecărei ţări“, a adăugat Ludovic Orban.

Coronavirus în România, 30 octombrie 2020. Din nou record negativ! Peste 6.500 de infectări cu COVID

Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a publicat ultimul bilanț al pandemiei de coronavirus în România. Astfel, astăzi avem un nou record negativ: 6.546 de cazuri noi de infectare, 103 decese noi și 917 pacienți la ATI.

Până astăzi, 30 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 235.586 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 167.897 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.546 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

6.546 de cazuri noi de infectare - 36.589 teste

Până astăzi, 6.867 de  persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban vaccin COVID-19
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close