Antena 3 CNN Actualitate Luni încep emoţiile. Peste 200.000 de elevi susţin bacalaureatul

Luni încep emoţiile. Peste 200.000 de elevi susţin bacalaureatul

Luni încep emoţiile. Peste 200.000 de elevi susţin bacalaureatul
20 Iun 2008   •   08:40

Aproximativ 230.000 de elevi încep luni bacalaureatul. Examenul naţional va debuta cu proba orală la limba şi literatura română, care se va desfăşura în zilele de 23 şi 24 iunie. Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat vor fi afişate pe 9 iulie. Candidaţii vor intra în sala de examen în ordinea afişată la centrele de examen şi la ora prevăzută de comisie.

Examinarea este făcută de doi profesori de specialitate, membri ai comisiei, în prezenţa a cel puţin trei candidaţi. Probele orale care sunt eliminatorii vor continua în zilele de 24 şi 25 iunie cu limba şi literatura maternă, respectiv pe 25 şi 26 iunie - la limba şi literatura modernă.

Prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română, va avea loc vineri, 27 iunie. Urmează proba la limba şi literatura maternă pe 30 iunie, iar pe 1 iulie proba obligatorie a profilului. Zilele de 2 şi 3 iulie sunt rezervate probelor scise sau practice din ariile curriculare corespunzătoare specializării.

Lucrările candidaţilor la probele scrise vor fi evaluate în 137 de centre. Rezultatele vor fi afişate pe 5 iulie, zi în care vor putea fi depuse şi eventualele contestaţii. Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat vor fi anunţate pe 9 iulie. A doua sesiune va avea loc între 18 august şi 1 septembrie.

Antena 3

×
Parteneri
Restricții de circulație, pe cele mai mari artere din București, în acest weekend
x close