Antena 3 CNN Actualitate Macovei e împotriva mascaţilor în sala de judecată

Macovei e împotriva mascaţilor în sala de judecată

Macovei e împotriva mascaţilor în sala de judecată
25 Mar 2007   •   13:09

Ministrul Justiţiei, Monica Macovei, s-a declarat sâmbătă, la Târgu Mureş, împotriva participării ?mascaţilor? în timpul proceselor din sălile de judecată, transmite corespondentul Rompres. ?Nu înţeleg de ce e nevoie de aceste persoane în sălile de judecată. Sunt persoane cu o mască pe faţă. Nu au ce să caute într-o sală de judecată, unde se desfăşoară o parte a vieţii normale, unde nu există un risc de violenţă, de act de terorism? , a afirmat Monica Macovei, în cadrul dezbaterii ?Utilizarea forţei excesive a poliţiei în comunităţile de romi?.

Ministrul Justiţiei a spus că trupele speciale inspiră un sentiment de teamă şi că ?asistăm la un exces de folosire a forţei a trupelor speciale, care ar trebui să intervină doar în cazuri de excepţie şi speciale?. ?Doar uitându-ne la televizor vedem foarte des mascaţii care intervin în chestiuni fireşti în decursul unei zile, nu ceva extraordinar. L-am constatat şi în domeniul privat ? , a afirmat ministrul Justiţiei, care consideră că inclusiv bodyguarzii ce se plimbă prin farmacii sau magazine dau impresia că toţi cetăţenii ar fi tentaţi să fure ceva de pe raft.

?Şi e vizibil şi brutal, îmbrăcat în haine negre. E o exacerbare a forţei. Să vedem că forţa există şi să ne fie frică? Nu aşa se rezolvă lucrurile. Frica nu aduce comunicare şi evoluţie. Dimpotrivă, frica duce la dictaturi ? , a subliniat Monica Macovei. ?Este necesar ca Poliţia sau cine intervine să aibă un plan, dar planul trebuie făcut eventual împreună, pe baza cunoaşterii acelei comunităţi, iar aici foarte bine pot conlucra cu organizaţiile neguvernamentale de romi sau altele care cunosc specificul comunităţii respective ? , a accentuat ministrul Justiţiei, Monica Macovei.

Antena 3

×
Parteneri
Mugur Isărescu lasă de înţeles că se va ajunge la îngheţarea salariilor în România
x close