Antena 3 CNN Actualitate Macron, niciun cuvânt despre discuția cu Klaus Iohannis

Macron, niciun cuvânt despre discuția cu Klaus Iohannis

Macron, niciun cuvânt despre discuția cu Klaus Iohannis
Sursa foto: foto- captură Antena 3
20 Iul 2019   •   18:35

Președintele Franței nu a făcut până la această oră niciun anunț în legătură cu discuția purtată cu Iohannis.

Pe site-ul Palatului Elysee nu există niciu comunicat care să lămurească controversele din ultimele oră.

Vă reamintim faptul că un comunicat al Administrației Prezidențiale din România anunța vineri seară că Franța va susține candidatura Laurei Codruța Kovesi pentru șefia Parchetului European.

Totul, în urma unei discuții telefonice care ar fi avut loc între Klaus Iohannis și omologul său, Emmanuel Macron.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, legat de faptul că preşedintele Klaus Iohannis ar fi discutat cu preşedintele Franţei despre susţinerea Laurei Codruţa Kovesi pentru şefia Parchetului European, că există semne de întrebare legate de activitatea lui Kovesi, pentru care a fost demisă, subliniind că este clar că şeful statului nu ar susţine o altă persoană cu aceleaşi probleme. 

Citește Și Exces de putere. Manevra disperată făcută de Klaus Iohannis

„Eu mi-am spus punctul de vedere. Atât timp cât o persoană are anumite semne de întrebare pentru activitatea sa, în momentul în care a fost demisă pentru activitatea pe care a desfăşurat-o, eu cred că trebuie să-şi lămurească mai întâi aceste aspecte. Mai mult decât atât, aş întreba dacă domnul preşedinte Iohannis ar susţine o altă persoană care ar avea aceleaşi probleme. Nu cred că ar face acest lucru şi este clar că acest suport este ţintit doar către doamna Laura Codruţa Kovesi”, a afirmat Viorica Dăncilă într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, potrivit Agerpres.

Ea a adăugat că s-ar fi bucurat dacă şeful statului ar fi vorbit cu preşedintele Macron despre viitorul portofoliu de comisar european pentru România. 

„M-aş fi bucurat dacă domnul preşedinte ar fi vorbit cu domnul preşedinte Macron şi cu alţi omologi ai domniei sale despre portofoliul viitor pentru România, despre lucruri care să nu fie referitoare la o singură persoană şi care să privească România şi ceea ce putem obţine pentru România în perioada următoare”, a adăugat Viorica Dăncilă.

Franța nu poate retrage candidatura lui Jean-Francois Bohnert la conducerea Parchetului European.

Procurorul șef-european a fost ales printr-o co-decizie a Parlamentului European și al Consiliului European. Cele două instituții trebuie să cadă de acord pentru un singur nume. 

”Candidaturile sunt independente și nu reprezintă țările respective. Candidatul Franței chiar a făcut declarații pentru o publicație în care spunea clar că nu se retrage. Se mai poate întâmpla varianta în care Franța îi retrage susținerea lui Bohnert și astfel să îl facă oarecum de râs”, a spus trimisul special al Antenei 3 la Bruxelles, Sabina Iosub.

Citește și: Franța nu poate retrage candidatura lui Jean-Francois Bohnert la conducerea Parchetului European

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close