Antena 3 CNN Actualitate Mădălina Dobrovolschi, despre arhiva SIPA: Legislaţia în vigoare trebuie respectată şi aplicată

Mădălina Dobrovolschi, despre arhiva SIPA: Legislaţia în vigoare trebuie respectată şi aplicată

Mădălina Dobrovolschi, despre arhiva SIPA: Legislaţia în vigoare trebuie respectată şi aplicată
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    16 Mai 2017   •   13:38

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis, Mădălina Dobrovolschi, a declarat, marţi, pe tema informaţiilor apărute în presă privind arhiva SIPA, că există legi în vigoare care trebuie aplicate în acest caz şi „persoane îndreptăţite” care pot analiza dezvăluirile, iar legislaţia trebuie respectată în litera ei.

„Vă pot spune doar că există o legislaţie foarte clară, aplicabilă, în acest caz. Există persoane îndreptăţite să facă toate demersurile în această situaţie. Nu preşedintele României este cel care a clasificat aceste informaţii şi evident Administraţia Prezidenţială nu are atribuţii în domeniul clasificării şi desecretizării, declasificării, cum vreţi să-i spuneţi. Pur şi simplu, legislaţia în vigoare trebuie respectată şi aplicată la litera legii”, a spus ea, întrebată despre arhiva SIPA.

Dan Andronic a scris luni că parte din arhiva SIPA - care ar conţine de la 10.000 de dosare până la 21.000 de documente, inclusiv 3.000 de dosare ale magistraţilor - a fost copiată, iar unele documente au fost sustrase şi chiar distruse.

×
Parteneri
A crescut vârsta de pensionare. Zeci de mii de români sunt afectaţi
x close