Antena 3 CNN Actualitate MAE confirmă accidentul de sâmbătă din Franţa: Ambasada României este pregătită să acorde asistenţă

MAE confirmă accidentul de sâmbătă din Franţa: Ambasada României este pregătită să acorde asistenţă

MAE confirmă accidentul de sâmbătă din Franţa: Ambasada României este pregătită să acorde asistenţă
Sursa foto: Foto: Agerpres
13 Iul 2013   •   12:13
Ministerul Afacerilor Externe confirmă accidentul de sâmbătă din Franţa, precizând că Ambasada României la Paris este în contact cu Jandarmeria din Bordeaux, care anchetează cauzele incidentului, şi este pregătită să acorde asistenţă şi protecţie consulară în limita competenţelor.
 
"În urmă cu puţin timp, Jandarmeria din Bordeaux a confirmat faptul că şi-au pierdut viaţa cinci cetăţeni. Au fost identificaţi patru dintre ei, iar identitatea celui de-al cincilea nu este încă stabilită cu certitudine", a precizat MAE, la solicitarea agenţiei Agerpres
 
France Presse a relatat anterior că cinci bărbaţi de naţionalitate română au murit sâmbătă dimineaţă într-un accident rutier în regiunea Gironde din sud-vestul Franţei, în care au fost implicate un autoturism şi un camion de mare tonaj. 
 
Potrivit primelor elemente ale anchetei, una dintre anvelopele camionului a explodat, ceea ce a făcut ca acesta să intre în autoturismul în care se aflau românii. Şoferul autocamionului a fost de asemenea rănit. 
 
Accidentul a avut loc în jurul orei locale 5,00, pe autostrada A660, au precizat serviciile de pompieri din Gironde. 
 

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close