Antena 3 CNN Actualitate MAE: Diplomaţia română nu are motive să reacţioneze la satira făcută de francezi

MAE: Diplomaţia română nu are motive să reacţioneze la satira făcută de francezi

MAE: Diplomaţia română nu are motive să reacţioneze la satira făcută de francezi
de N.B.    |    14 Sep 2011   •   18:45

Ministerul Român de Externe vede cu alţi ochi emisiunile umoristice ale unui post tv francez în care românii sunt făcuţi cerşetori, păduchioşi şi murdari. Diplomaţia de la Bucureşti spune că este vorba despre o satiră care nici măcar nu este la adresa românilor.

"Pasajul la care faceţi referire nu critică românii ca naţionalitate ci, dimpotrivă, atitudinea a doi jurnalişti sportivi francezi care au fost acuzaţi recent de xenofobie şi sunt cercetaţi penal pentru o serie de afirmaţii considerate antisemite" susţine director general pentru diplomaţie al MAE, Doris Mircea.

"Un demers de reacţie publică al ambasadei României la Paris nu ar fi fost oportun. Această decizie a fost luată inclusiv prin consultarea cu ambasadele altor state ai căror cetăţeni au fost menţionaţi în cadrul aceleiaşi emisiuni", a explicat aceasta.

Românii au fost luaţi peste picior în Franţa, la un show televizat. Protagoniştii emisiunii, nişte marionete, interpretate bineînţeles de comici, spun că sportul naţional în ţara noastră este cerşitul. Tema emisiunii era meciul pe care echipa Franţei urma să-l joace la Bucureşti, cu România.

 


×
Subiecte în articol: Ministerul Afacerilor Externe francezi
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close