MAE: Românca aflată în stare gravă după atacul de la Londra - transferată în alt spital, pentru investigaţii

de A.M.P    |    23 Mar 2017   •   20:11
MAE: Românca aflată în stare gravă după atacul de la Londra - transferată în alt spital, pentru investigaţii Foto: Agerpres

Persoana de cetăţenie română internată în stare gravă după atacul ce a avut loc miercuri, la Londra, a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, fiind transferată într-o altă unitate medicală pentru investigaţii suplimentare, precizează Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat transmis Agerpres

Celula de criză constituită la nivelul misiunii diplomatice române la Londra, aflată în coordonarea Centralei MAE, menţine permanent legătura cu unitatea medicală respectivă, cu autorităţile locale şi cu familia cetăţeanului român, căruia îi va acorda tot sprijinul necesar, arată sursa citată. 

Un reprezentant al oficiului consular se află la unitatea medicală unde este internată persoana rănită şi acordă asistenţă familiei, precizează Ministerul român de Externe. 

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord +44 20 76027328, +44 20 76029833, +44 20 76036694, +44 20 76025193, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă. 

Ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache, a declarat joi dimineaţa pentru AGERPRES că românca rănită în atentatul de la Londra a suferit o "intervenţie chirurgicală complicată", iar starea acesteia continuă să fie critică. 

Două persoane de cetăţenie română au fost rănite în urma atacului de miercuri de la Londra. Una dintre ele a fost externată, a informat joi dimineaţa MAE. 

Miercuri, un bărbat a intrat cu autoturismul în pietonii de pe podul Westminster din Londra, iar după aceea a reuşit să înjunghie un poliţist şi a încercat să intre în clădirea Parlamentului, înainte de a fi împuşcat mortal de forţele de securitate. Poliţistul înjunghiat a decedat în urma rănilor suferite, la fel şi doi dintre pietonii loviţi de maşina atacatorului.

MAE
Parteneri
x close