Antena 3 CNN Actualitate MAE: România nu recunoaște tratatul dintre Rusia și Osetia de Sud

MAE: România nu recunoaște tratatul dintre Rusia și Osetia de Sud

MAE: România nu recunoaște tratatul dintre Rusia și Osetia de Sud
18 Mar 2015   •   18:24

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că România nu recunoaște "așa-zisul tratat de alianță și integrare" care tocmai a fost semnat de Rusia și regiunea separatistă georgiană Osetia de Sud, informează AGERPRES.

"Aceasta este o nouă tentativă de a submina suveranitatea și integritatea teritorială a Georgiei și o piedică în eforturile pentru securitate regională și stabilitate", precizează MAE, miercuri, pe Twitter.

Rusia a semnat miercuri un "tratat de alianță și integrare" cu regiunea separatistă georgiană Osetia de Sud, chiar în ziua în care se împlinește un an de la anexarea Crimeii.

Documentul, semnat în capitala rusă de președintele rus Vladimir Putin și liderul Osetiei de Sud, Leonid Tibilov, după cum transmite agenția TASS, prevede în special crearea unui spațiu de apărare și securitate colectivă cu regiunea separatistă prorusă georgiană, teritoriu a cărui independență a fost recunoscută de Moscova după războiul ruso-georgian din 2008. 'Tratatul' prevede totodată protejarea frontierei Osetiei de Sud de către Rusia, precum și o politică externă coordonată între Moscova și regiunea georgiană.

''Tratatul'' prevede, totodată, protejarea frontierei Osetiei de Sud de către Rusia, precum și o politică externă coordonată între Moscova și regiunea georgiană.

×
Subiecte în articol: România MAE
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close