Antena 3 CNN Actualitate Magazinele din incinta şcolilor nu vor mai putea vinde dulciuri, sucuri sau chipsuri

Magazinele din incinta şcolilor nu vor mai putea vinde dulciuri, sucuri sau chipsuri

Magazinele din incinta şcolilor nu vor mai putea vinde dulciuri, sucuri sau chipsuri
18 Sep 2008   •   08:50

De astăzi, la chioşcurile alimentare din incinta unităţilor de învăţământ, elevii nu vor mai găsi nici un fel de băutură racoritoare, prăjituri, bomboane sau chipsuri. Motivul: de azi intră în vigoare lista ?alimentelor interzise" elevilor.

Lista alimentelor nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor, elaborată de specialişti în nutriţie, la cererea ministrului Sănătăţi a devenit literă de lege. În lista alimentelor nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor sunt incluse prăjiturile, bomboanele, acadelele, hamburgerii, pizza, produsele tip patiserie, cartofii prăjiţi, alte alimente preparate prin prăjire, mezeluri grase, chips-uri, biscuiţi săraţi, covrigei, alune sărate şi alte produse similare.

De asemenea sunt oprite de la comercializarea în şcoli produsele alimentare neambalate, excepţie făcând bananele şi citricele. La chioşcurile alimentare din incinta unităţilor de învăţământ nu se va mai găsi niciun fel de băutură racoritoare, cu excepţia apei plate şi apei minerale. Printre principalele tipuri de alimente care vor putea fi vândute fără restricţii se numără lactatele, fructele şi legumele.

Ministerul Sănătăţii a precizat însă că un elev petrece la şcoală între patru şi şase ore zilnic, astfel încât în această perioadă copiii trebuie neapărat să beneficieze de o gustare care să le asigure 10% din aportul caloric necesar pentru o zi. Măsurile Ministerului Sănătăţii au ca scop combaterea obezităţii şi o nutriţie sănătoasă.

Antena3

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close