Antena 3 CNN Actualitate Magistraţi, nu vă lăsaţi influenţaţi!

Magistraţi, nu vă lăsaţi influenţaţi!

Magistraţi, nu vă lăsaţi influenţaţi!
30 Mar 2007   •   12:25

Preşedintele Traian Băsescu i-a primit vineri, la Cotroceni, pe viitorii procurori şi judecători, absolvenţi ai Institutului Naţional al Magistraturii. Alături de aceştia, la Cotroceni, au venit şi preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Anton Pandrea, dar şi directorul Institutului, Lavinia Lefterache. Cu această ocazie, şeful statului a ţinut un discurs legat, bineînţeles, de reforma în Justiţie. Preşedintele i-a atenţionat pe noii magistraţi că au o răspundere uriaşă pentru că zona lor de activitate nu se bucură încă de încrederea populaţiei.

?Mi-aş dori ca generaţia dvs. de judecători şi procurori să înţeleagă că toţi suntem egali în faţa legii, să plecaţi de la premiza că nimeni nu trebuie să vă influenţeze în ceea ce decideţi. Niciodată partidele politice sau instituţiile nu se vor putea interfera în activitatea dvs.?. Traian Băsescu a subliniat că în justiţie ?cel mai rău lucru este indecizia?, care face ca actul de justiţie să se deruleze într-un timp prea mare, fiind decredibilizat de ?procese împinse până la prescrierea pedepsei?.

Preşedintele apreciază activitatea CSM care ?a reuşit să protejeze magistraţii când au fost jigniţi, atacaţi sau nedreptăţiţi?. ?Nimeni nu vă va putea face rău pentru că aţi aplicat corect legea?, promite Băsescu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul taie 50% din sporurile bugetarilor care nu atrag bani europeni
x close