Antena 3 CNN Actualitate Magistraţii au intrat din nou în grevă până la ora 12:00, pentru a doua zi consecutiv

Magistraţii au intrat din nou în grevă până la ora 12:00, pentru a doua zi consecutiv

Magistraţii au intrat din nou în grevă până la ora 12:00, pentru a doua zi consecutiv
08 Iul 2009   •   09:27

Protest de amploare în Justiţie. Toate instanţele din Capitală şi din Ilfov au refuzat să intre, pentru a doua zi, în sala de judecată şi să lucreze cu publicul. În semn de solidaritate, alte judecătorii din ţară şi-au suspendat activitatea în această dimineaţă. Principala nemulţumire a magistraţilor o constituie finanţarea din sistemul Justiţiei.

La mai multe judecătorii de sector termenele proceselor au fost amânate pentru trei ore, începând de la 09:00. Nu s-au mai admis cereri, nu s-a mai judecat nimic, nu se mai lucrează cu publicul, oamenii fiind nevoiţi să aştepte rezolvarea problemelor pe care le au până la ora 12:00.

Magistraţii sunt nemulţumiţi de finanţarea sistemului judiciar. Bugetul a fost diminuat cu 44% faţă de anul trecut, ceea ce duce la perturbarea gravă a activităţilor: nu mai există hârtie şi toner pentru emiterea somaţiilor. De asemenea au primit somaţii de la ENEL pentru a plăti facturile de electricitate.

Drepturile salariale lunare ale magistraţilor au fost şi ele micşorate de Ministerul Justiţiei. Această decizie a fost anunţată vineri la 14:00, moment în care magistraţi din Capitală au hotărât să dea in judecată Ministerul Justiţiei.

Acest protest nu va înceta până când Ministerul Justiţiei nu va acorda banii necesari desfăşurării activităţii în sălile de judecată.

În acelaşi timp, Monica Pivniceru, preşedintele Asociaţiei Magistraţilor (AMR), a declarat la Antena 3 că în protestul magistraţilor nu este vorba doar de bani.

?Niciun judecător nu mai doreşte să aibă o carieră, deoarece este tot timpul atacat public. (...) Sistemul judiciar din România e de aşa natură în acest moment încât e greu să mai spui că porţi apelativul de judecător. (...) Sistemul judiciar merge într-o direcţie absolut străină de statul de drept şi lucrul acest trebuie schimbat?, a spus Monica Pivniceru preşedintele AMR.



Antena3.ro

×
Parteneri
O nouă companie aeriană lansează zboruri interne la preţuri mici
x close