Antena 3 CNN Actualitate Magistraţii au renunţat să-l mai citeze a şaptea oară pe Sorin Ovidiu Vântu în procesul FNI

Magistraţii au renunţat să-l mai citeze a şaptea oară pe Sorin Ovidiu Vântu în procesul FNI

Magistraţii au renunţat să-l mai citeze a şaptea oară pe Sorin Ovidiu Vântu în procesul FNI
12 Mai 2008   •   08:51

Sorin Ovidiu Vântu era aşteptat luni la Curtea de Apel Bucureşti, unde ar fi trebuit să fie audiat în calitate de martor, în procesul legat de prăbuşirea FNI, însă nu s-a prezentat. El a fost amendat de magistraţii Curţii de Apel cu 5.000 de lei. Omul de afaceri a mai fost citat de cinci ori până acum, chiar şi cu mandat de aducere, dar nu s-a prezentat la nici unul dintre termene. Ultima citaţie a fost emisă de Curtea de Apel bucureşti în data de 21 aprilie, când Sorin Ovidiu Vântu nu s-a prezentat la tribunal, fiind amendat pentru acest lucru tot cu suma de 5.000 de lei. Magistraţii au renuţat să-l mai citeze încă odată pe omul de afaceri şi vor folosi în proces declaraţia dată de acesta procurorilor în timpul urmăririi penale.

Audierea lui Vântu a fost cerută de Ioana Maria Vlas, pe motiv că omul de afaceri a fost beneficiarul unor sume importante din fondul de investiţii. Vlas susţine că în acest proces Vântu ar trebui să aibă cel puţin calitatea de instigator sau complice. Ioana Maria Vlas, fost administrator al SOV Invest, a fost condamnată la 13 ani de închisoare pentru înşelăciune, fals în înscrisuri şi abuz în serviciu în formă calificată, iar Nicolae Popa - fost director al grupului de firme Gelsor şi membru al Consiliului de Încredere al Sov Invest, la 15 ani de închisoare, pentru înşelãciune şi fals în înscrisuri. Vlas a fost eliberată pe 7 aprilie, anul acesta. Alţi directori şi funcţionari ai SOV Invest au primit pedepse de la 3 la 5 ani de închisoare.

Între timp, AVAS a început plăţile către păgubiţii FNI, care, până la sfârşitul lui 2008, ar urma să primească o sumă estimată la 400 de milioane de lei.

Antena3.ro

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close