Antena 3 CNN Actualitate Magistraţii decid în privinţa dosarului lui Şerban Mihăilescu

Magistraţii decid în privinţa dosarului lui Şerban Mihăilescu

Magistraţii decid în privinţa dosarului lui Şerban Mihăilescu
15 Noi 2007   •   08:43

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie decid, joi, dacă vor trimite spre refacere dosarul în care fostul secretar general al Guvernului Şerban Mihăilescu este acuzat de corupţie. Curtea Constituţională a admis excepţia privind răspunderea ministerială. Avocaţii lui Şerban Mihăilescu au invocat, la termenul de miercuri, excepţiile nulităţii urmăririi penale şi sesizării instanţei, motivul fiind hotărârea Curţii Constituţionale referitoare la răspunderea ministerială.

Ei au cerut restituirea cauzei la Parchet în vederea refacerii actelor de urmărire penală, întrucât anchetatorii nu au avut avizul preşedintelui pentru începerea urmăririi penale. Pe 17 mai, magistraţii ÎCCJ au hotărât suspendarea procesului în care senatorul PSD Şerban Mihăilescu este acuzat de corupţie şi trimiterea cazului la Curtea Constituţională pentru soluţionarea excepţiei.

Procurorii DNA au dispus, la 15 martie 2006, începerea urmăririi penale faţă de Şerban Mihăilescu, fost ministru pentru coordonarea SGG şi fost vicepreşedinte al PSD, dar şi faţă de complicele său, Marin Bucur. Potrivit anchetatorilor, în octombrie 2001, când îndeplinea funcţia de ministru coordonator al SGG, Şerban Mihăilescu a pretins de la Fănel Păvălache, consilierul său personal, 11 arme de vânătoare, în valoare de peste 250 de milioane de lei vechi, în schimbul menţinerii acestuia în funcţie. Ulterior, în primăvara anului 2002, Mihăilescu a primit nouă arme de vânătoare, pe care le-a depozitat la Vila de protocol nr. 5 de la Snagov.

Rompres

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close