Antena 3 CNN Actualitate Mai e nevoie de un aviz pentru începerea urmăririi penale a parlamentarilor

Mai e nevoie de un aviz pentru începerea urmăririi penale a parlamentarilor

Mai e nevoie de un aviz pentru începerea urmăririi penale a parlamentarilor
23 Ian 2008   •   08:03

Ministrul interimar al justiţiei a sesizat preşedinţii Camerei Deputaţilor şi ai Senatului referitor la situaţia a patru dintre demnitarii, pentru care şeful statului a cerut începerea urmăririi penale. Este cazul lui Adrian Năstase, Miron Mitrea, Codruţ Şereş şi Paul Păcuraru, care sunt şi parlamentari. În cazul acestora urmărirea penală trebuie avizată şi de Parlament, susţine vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Valer Dorneanu (foto). Potrivit Constituţiei, pentru începerea urmăririi penale împotriva unor foşti sau actuali miniştri, care sunt şi parlamentari, nu este suficient doar avizul preşedintelui, este nevoie şi de cel al legislativului, a explicat Dorneanu.

?Numai camera din care fac parte sau au făcut parte poate să ceară începerea urmăririi penale?, a subliniat vicepreşedintele Camerei Deputaţilor.

Ministru Paul Păcuraru, a cerut încă de anul trecut Senatului să înceapă procedura de verificare a faptelor pentru care a intrat în atenţia DNA şi să stabilească dacă sunt de natură penală.

Şi deputatul Adrian Năstase a sesizat Camera Deputaţilor.

Legea stabileşte că, preşedinţii celor două camere urmează să sesizeze comisiile juridice, care îi vor chema la audieri pe cei în cauză.

După care se întocmeşte un raport care este spus atenţiei parlamentului. Senatorii şi deputaţii vor hotărî prin vot dacă avizează sau nu cererile de urmărire penală.

DORNEANU: MAI E NEVOIE DE UN AVIZ ÎN CAZUL URMĂRIRII PENALE A PARLAMENTARILOR

MELEŞCANU A TRANSMIS DNA ŞI DIICOT AVIZELE PENTRU CEI OPT MINIŞTRI

Antena 3

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close