Antena 3 CNN Actualitate Mai multe ţări europene se confruntă cu frigul

Mai multe ţări europene se confruntă cu frigul

Mai multe ţări europene se confruntă cu frigul
18 Dec 2007   •   20:46

Spaniolii, grecii şi italienii fac faţă cu greu temperaturilor scăzute. Meteorologii spanioli au emis o avertizare cod portocaliu pentru mai multe regiuni din nordul ţării, după prima zăpadă din această iarnă. În Grecia, traficul a fost îngreunat din cauza ceţii şi poleiului, iar la Roma animalele de la grădina zoologică sunt ameninţate de îngheţ.

Valul de frig le-a pus probleme serioase grecilor. Cea mai afectată zonă a fost nordul ţării, unde circulaţia a fost îngreunată pe majoritatea drumurilor. Autorităţile elene au emis avertizări pentru şoferii plecaţi la drum. De asemenea, mai multe curse aeriene au fost anulate pe aeroportul din Salonic, iar câteva avioane nu au putut ateriza din cauza ceţii. Tot din cauza zăpezilor, zeci de şcoli au fost închise.

În Spania, prima zăpadă a venit cu cod portocaliu. Circulaţia rutieră a fost dată peste cap de nămeţi. Autostrada dintre Madrid şi Zaragoza a fost închisă timp de câteva ore. Problemele cele mai mari sunt în provincia Aragon.

Şi italienii se confruntă cu un val de frig. Locuitorii peninsulei s-au obişnuit în ultima săptămână cu hainele groase, dar probleme sunt cu animalele, afectate de ger. Îngrijitorii de la Grădina Zoologică din Roma au recurs la exerciţii de gimnatiscă, tocmai ca să încălzească animalele.

Antena 3

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close