Antena 3 CNN Actualitate Mai mulţi bani pentru demnitari. Salariul lui Băsescu va depăşi 9.500 de lei

Mai mulţi bani pentru demnitari. Salariul lui Băsescu va depăşi 9.500 de lei

Mai mulţi bani pentru demnitari. Salariul lui Băsescu va depăşi 9.500 de lei
04 Feb 2008   •   08:39

Salariile demnitarilor vor creşte din nou. Guvernul a decis prin ordonanţă de urgenţă majorarea în două tranşe a indemnizaţiilor lunare pentru cei care ocupă funcţii publice. Aceştia vor primi cu 4,5% mai mult din aprilie, urmând ca în octombrie salariile să se majoreze cu încă 6%. Asta în condiţiile în care tot mai multe categorii prefesionale sunt nemulţumite de cresterile salariale anunţate. Preşedintele Traian Băsescu va beneficia de cea mai mare creştere salarială. El va primi o indemnizaţie cu aproape 400 de lei mai mare decât în prezent. Salariul şefului statului va ajunge astfel la un venit lunar de peste 9.000 de lei, iar în luna octombrie salariul şefului statului va depăşi 9.500 de lei.

Şi premierul Tăriceanu se va bucura de bani mai mulţi. El va câştiga circa 8.000 de lei după prima mărire de salariu şi va ajunge la 8.800 de lei în luna octombrie.

Preşedinţii celor două camere ale parlamentului, Nicolae Văcăroiu şi Bogdan Olteanu, vor beneficia de aceeaşi majorare salarială ca şeful guvernului. Senatorii şi deputaţii vor câştiga aproape 7.000 de lei în urma acestor majorări salariale.

Miniştrii guvernului Tăriceanu vor câştiga ceva mai mult decât parlamentarii. Aceştia vor avea un salariu de aproape 7.600 de lei, la fel ca primarul general al Capitalei sau ca preşedintele CNA.

Nu au fost uitaţi nici preşedinţii de Consilii Judeţene care vor fi remuneraţi cu aproximativ 6.000 de lei din octombrie. Guvernul a mai decis ca personalul contractual din sectorul bugetar să poată beneficia şi de o majorare salarială în funcţie de performanţele profesionale individuale -

Antena 3

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close