Antena 3 CNN Actualitate Pensiile românilor vor creşte şi anul viitor. Anunțul important făcut de consilierul lui Orban

Pensiile românilor vor creşte şi anul viitor. Anunțul important făcut de consilierul lui Orban

Tănase Stamule, consilier al premierului Ludovic Orban, a declarat, luni seară, că în decursul anului viitor, veniturile pensionarilor ar putea să mai crească în medie cu 200 de lei, adică cu aproximativ 13%.

Pensiile românilor vor creşte şi anul viitor. Anunțul important făcut de consilierul lui Orban
de Dan Gabor    |    24 Noi 2020   •   07:00

„Eu cred că trebuie să aşteptăm ce zice CCR. Am mărit pensiile cu 14%. Anul viitor vrem să creştem cu încă 200 de lei, în medie. Noi vrem să ajungem la 40%, dar treptat, fără a destabiliza economia ţării. Orice economist serios ştie că nu ai cum să creşti pensiile cu 40%. Realitatea ne spune că deja a fost un efort foarte mare pentru cei 14%. Pensionarii îşi vor creşte considerabil puterea de cumpărare”, a spus Tănase Stamule, la România TV.

Noul calendar al creşterii punctului de pensie

Punctul de pensie va creşte în următorii patru ani, cât ar fi trebuit să crească într-un singur an, se arată în programul de guvernare al PNL. Astfel, actualul Guvern propune majorări mici în fiecare an până în 2024, în aşa fel încât, punctul de pensie să ajungă în 2024 la 1.841 de lei, cu toate că în lege, punctul de pensie trebuia să crească până la 1.875 de lei anul viitor. Asta înseamnă pierderi de sute de lei pe lună pentru fiecare pensionar.

De exemplu, un pensionar care are acum 0,7 puncte de pensie şi are o pensie de 1.008 lei  pe lună va avea anul viitor o pensie de 1.091de lei pe lună, cu toate că pensia lui, conform legii, trebuia să crească tot anul viitor, până la 1.312 de lei pe lună, conform calculelor Antena 3, ceea ce înseamnă că pensionarul pierde anul viitor 221 de lei lună.

×
Subiecte în articol: pensii majorare pensii
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close