Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa, reţinut de DNA pentru luare de mită

de A.M.P    |    18 Mai 2016   •   21:06
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa, reţinut de DNA pentru luare de mită Foto: Agerpres

UPDATE: Procurorii DNA l-au reţinut miercuri pe Dănuţ Căpăţînă, manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, cu privire la săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată, scrie Agerpres.

El a fost surprins miercuri în flagrant de către procurorii anticorupţie, după ce a primit de la persoana denunţătoare o tranşă din ''datoria'' pretinsă, şi anume 10.000 euro. Dănuţ Căpăţînă va fi prezentat joi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 2011 - 2015, între Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, reprezentat de Dănuţ Căpăţînă, şi o societate s-au încheiat un acord cadru şi mai multe contracte pentru prestarea serviciilor IT, constând efectiv în: oferirea suportului informatic pentru managementul activităţii (licenţe de aplicaţii şi diferite programe), disponibilitate volum de calcul şi stocare date, asigurarea serviciilor de consultanţă de specialitate privind implementarea sistemelor, mentenanţă, configurarea şi adaptarea în funcţie de nevoile specifice ale spitalului şi instruirea utilizatorilor.

DNA precizează că valoarea totală a serviciilor ce urmau a fi prestate în cadrul acordului era de aproximativ 556.800 euro (fără TVA) - aproximativ 139.200 euro (fără TVA)/an.

Anchetatorii au reţinut că, în perioada 2012 - august 2015, el a primit în această modalitate suma totală de peste 77.400 euro la care se mai adaugă 8.000 euro primiţi cash.

"În aprilie 2016, în contextul în care aceeaşi societate se afla în negocieri cu spitalul în vederea încheierii unui nou contract, cu ocazia unei întâlniri, Căpăţînă i-a amintit unuia dintre denunţători faptul că mai are de achitat o 'datorie' de 50.000 euro. După ce au căzut de acord cu privire la suma şi modalitatea de remitere, respectiv 25.000 - 30.000 de euro, plătibilă cash şi în rate, inculpatul a pretins pentru derularea viitorului contract 10% din valoarea facturilor emise, respectiv suma de 1.300 euro/lună, faţă de procentul de 15% pretins anterior", mai arată DNA.

Sursa citată subliniază că, în 4 noiembrie 2014, Dănuţ Căpăţînă, în aceeaşi calitate de manager, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, în sarcina sa reţinându-se săvârşirea unei infracţiuni de tentativă la abuz în serviciu, în legătură cu atribuirea unui contract de concesiune a serviciului de producţie, distribuţie şi monitorizare oxigen medicinal.

x close