Antena 3 Actualitate Managerul Spitalului "Marie Curie": Nu voi demisiona pentru că nu am ce să-mi reproşez ca director de spital

Managerul Spitalului "Marie Curie": Nu voi demisiona pentru că nu am ce să-mi reproşez ca director de spital

de S.T.    |    09 Iul 2013   •   10:59
Managerul Spitalului "Marie Curie": Nu voi demisiona pentru că nu am ce să-mi reproşez ca director de spital
Sursa foto: Foto: Intact Images

Managerul Spitalului "Marie Curie", Gabriel Smarandache, a declarat marţi, pentru Mediafax, că nu va demisiona, "din bună-credinţă, şi nu din lipsă de bun-simţ", pentru că nu are ce să-şi reproşeze ca director, răspunzând ministrului Sănătăţii, care i-a cerut să renunţe la funcţie, altfel îl demite.
   
"Ocup acest post în urma unui concurs, nu sunt afiliat politic, singura mea afiliere este la profesia de medic, fiind dintre cei care au profesat atât în ţară, cât şi în străinătate. În cele din urmă am ales să lucrez în România. Din bună-credinţă, şi nu din lipsă de bun-simţ, pentru că nu am ce să-mi reproşez ca director de spital, nu voi demisiona", a spus managerul Spitalului "Marie Curie", Gabriel Smarandache.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, i-a cerut managerului Spitalului "Marie Curie" din Capitală, Gabriel Smarandache, să-şi înainteze demisia până marţi, în caz contrar el fiind demis, deoarece managementul acestei unităţi este "sub orice critică".

Referitor la declaraţiile ministrului Sănătăţii, Smarandache a spus că "toate aşa-zisele deficienţe constatate de Nicolăescu nu sunt şi nu pot fi imputabile conducerii unui spital, ci sunt generate de lipsurile dintr-un întreg sistem sanitar de stat, care din cauza subfinanţării cronicizate a rămas blocat în timp".
   
"Nu numai că acest sistem nu a putut progresa, dar, din lipsa banilor, neputând remunera adecvat performanţa, a pierdut în ultimii ani şi foarte mulţi specialişti de valoare", a precizat Smarandache.
    
Gabriel Smarandache susţine că atacurile prelungite ale ministrului Sănătăţii asupra lui nu sunt cauzate de activitatea managerială pe care o desfăşoară, ci mai degrabă de interese personale ale "politicianului Nicolăescu".
   
"Interesul acut al domnului ministru pentru Spitalul ?M.S. Curie? - spital de copii, cu impact emoţional mare la public -, este probabil generat de dorinţa de a rezolva problemele de imagine pe care le are în ultimul timp. Nu din alte considerente, dar în urma controalelor repetate, nu s-au constatat şi nu mi-au fost comunicate, în perioada prevăzută de lege, deficienţele amintite. Constat că ministrul Nicolăescu nu doreşte rezolvarea problemelor din spitalele publice, ci este preocupat doar de rezolvarea unor situaţii mediatice strict politicianiste", a mai spus Smarandache, reafirmând că nu va demisiona.
   
Ministrul Eugen Nicolăescu a spus, luni, că a discutat cu şefi de secţii de la Spitalul "Marie Curie", cu comitetul director şi a înţeles că trebuie să aplice "măsuri foarte dure".


×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close