Antena 3 CNN Actualitate Mâncare italiană, la cantina unui spital din România

Mâncare italiană, la cantina unui spital din România

Mâncare italiană, la cantina unui spital din România
27 Mai 2008   •   08:54

Începând de luni, la cantina unui spital din România se poate servi mâncare italiană. Doi bucătari din Italia au venit să inaugureze la Spitalul de copii "Sfânta Maria", din Iaşi cea mai modernă bucătărie, dintr-o unitate sanitară. Ei au demonstrat că şi în spital, mâncarea de regim poate fi gustoasă şi condimentată. Bucătăria spitalului va pregăti masa pentru micii pacienţi, dar şi pentru cadrele medicale şi pentru studenţii care fac practică în spital.

Bucătarii veniţi din Italia i-au învăţat pe bucătarii români să facă specialităţi mediteraneene. "Se poate prepara orice în această bucătărie. Se va găti pentru toate categoriile de bolnavi, o să se facă şi pizza dacă este nevoie", spune bucătarul italian Patrizzio Meoni.

Bucătăresele de la Spitalul de Pediatrie spun că italienii folosesc foarte multe condimente în prepararea mâncărurilor. Pentru noua bucătărie şi dotările necesare s-au cheltuit peste 1,5 milioane de lei. Preţul unui prânz cu arome mediteraneene costă între 12 şi 15 lei.

Antena 3

×
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close