Antena 3 CNN Actualitate Mandatul internaţional de urmărire în cazul lui Silviu Ionescu a fost suspendat

Mandatul internaţional de urmărire în cazul lui Silviu Ionescu a fost suspendat

Mandatul internaţional de urmărire în cazul lui Silviu Ionescu a fost suspendat
Sursa foto: Silviu Ionescu
26 Apr 2010   •   14:37

Mandatul internaţional de urmărire emis de Singapore pe numele lui Silviu Ionescu a fost suspendat. Măsura a fost luată de oficialii acestui stat pentru că actul contravine Convenţiei de la Geneva. Decizia vine după ce Ionescu a dat în judecată statul Singapore.

Diplomatul român susţine că actul este ilegal pentru că are imunitate şi nu există un acord de extrădare între cele două ţări.

Silviu Ionescu este acuzat de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi fals în declaraţii. Anchetatorii susţin că în loc să oprească şi să cheme o ambulanţă pentru victimă, acesta şi-a continuat drumul şi la următoarea intersecţie a mai accidentat un tânăr. Mai mult chiar, ar fi încercat să-şi ascundă fapta şi şi-a înscenat furtul maşinii.

Însărcinatul cu afaceri Silviu Ionescu a negat că s-ar fi aflat la volanul maşinii care a provocat accidentul în seara zilei de 15 decembrie 2009. Diplomatul a povestit, în luna ianuarie pentru Antena 3, că autoturismul i-a fost furat din faţa ambasadei, iar martorii care îl plasează la locul acidentului se înşeală şi pot fi bănuiţi de rele intenţii.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: silviu ionescu
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close