Antena 3 CNN Actualitate Mansardarea blocurilor - o soluţie ieftină pentru cei care caută apartamente

Mansardarea blocurilor - o soluţie ieftină pentru cei care caută apartamente

Mansardarea blocurilor - o soluţie ieftină pentru cei care caută apartamente
30 Ian 2008   •   22:53

Goana după apartamente a devenit deja o constantă în marile oraşe din România. Din păcate, soluţiile se dovedesc, de cele mai multe ori, mult prea costisitoare pentru buzunarul unui om cu venituri medii. Aşa că specialiştii au venit cu o idee ieftină şi la îndemână pentru marile aglomerări urbane - mansardarea blocurilor. În Bucureşti, proprietarii apartamentelor de bloc acceptă cu greu ideea de a construi apartamente la mansardă. În cartierul Baicului din Capitală, peste cele 80 de garsoniere ale unui bloc au fost construite încă 8 apartamente. Fiecare costă mai puţin de 22.000 de euro, de patru ori mai puţin preţul zonei.

Cei mai mulţi proprietari însă nici nu vor să audă de mansardare. Agenţii imobiliari spun că mansardarea blocurilor ar putea rezolva problema locuinţelor în marile oraşe. Mai ales că peste 1 milion de oameni vor case, iar anual se construiesc doar 40.000 de locuinţe.

În Bucureşti, sunt peste 10.000 de blocuri. Dacă pe jumătate dintre ele s-ar ridica cel puţin cinci apartamente, Capitala ar avea cu 25.000 de case mai mult.

Observator

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close