Antena 3 CNN Actualitate Mapa profesională a Monicăi Macovei şi neregulile activităţii sale

Mapa profesională a Monicăi Macovei şi neregulile activităţii sale

Mapa profesională a Monicăi Macovei şi neregulile activităţii sale
14 Ian 2008   •   17:52

După ce preşedintele Traian Băsescu a refuzat numirea Noricăi Nicolai la şefia Justiţiei invocând nereguli în dosarul profesional al acesteia, jurnaliştii au cerut mapa profesională a fostului ministru al Justiţiei Monica Macovei. Luni seară, această mapă a fost dată publicităţii. Documentul, care acoperă o perioadă de 18 ani, arată o serie de nereguli în activitate fostului ministru al Justiţiei, de la întârzierea în rezolvarea cazurilor, până la comunicarea deficitară cu superiorii. Monica Macovei a declarat că este de acord cu publicarea dosarului, întrucât nu are nimic de ascuns în ceea ce priveşte trecutul său profesional.

Fostul ministru al Justiţiei a fost procuror până în 1997. Şi-a dat demisia după un control cerut de Procurorul General de la acea vreme, Nicolae Cochinescu. Ancheta a scos la iveală faptul avea nesoluţionate 198 de dosare, mai vechi de 3 ani.

?Doamna procuror Macovei Monica Luiza întârzie în mod sistematic rezolvarea lucrărilor cu intervale foarte mari de timp, în mod nejustificat. Dovedeşte lipsa de oganizare în desfăşurarea activităţii de procuror, în ţinerea evidenţelor lucrărilor, insubordonare în relaţiile cu şefii ierarhici, întârzie la program în mod sistematic şi lipseşte nemotivat?.

Activitatea Monicăi Macovei a fost catalogată drept superficială. ?Doamna procuror obişnuieşte să închidă lucrări ocolind controlul şefilor şi nedând soluţia, pentru documentare a se vedea xerocopii de pe lucrări de acest gen?, arată inspectorul Mihai Cârstea.

Replica fostului ministru al Justiţiei nu a întârziat să apară. Aceasta afirmă că, la acea vreme, ?raportul întocmit de procurorul inspector Cârstea s-a înscris în practica abuzivă a cercetării disciplinare a procurorilor care nu erau iubiţi de procurorii generali. Acel raport a fost întocmit pe fondul unui conflict pe care l-am avut cu procurorul general de atunci, Nicolae Cochinescu.?

Monica Macovei a fost numită ministru al Justiţiei în decembrie 2004 de Traian Băsescu, fiind unul dintre oamenii de încredere ai preşedintelui. A renunţat la fotoliul de ministru în aprilie 2007, cand Partidul Democrat a ales să se retragă de la guvernare.

PARCHETUL GENERAL A DAT PUBLICITĂŢII DOCUMENTUL:

Antena 3

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close