Antena 3 CNN Actualitate Marcel Ciolacu anunță primele măsuri după ce a fost ales președinte al Camerei

Marcel Ciolacu anunță primele măsuri după ce a fost ales președinte al Camerei

Marcel Ciolacu anunță primele măsuri după ce a fost ales președinte al Camerei
29 Mai 2019   •   16:45

Social-democratul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, după ce a fost ales preşedinte al Camerei Deputaţilor, că în această calitate va avea o altfel de abordare, subliniind că el nu este şeful deputaţilor şi va avea rolul, în perioada următoare, de a se intra în normalitate. 

"Cred că s-a terminat acest periplu şi sper să fie de bun augur. (...) Eu presupun că voi avea o altfel de abordare, în primul rând. Dânsul (Liviu Dragnea - n.r.) era şi preşedintele partidului, eu am scăpat de acest lucru şi nu-mi doresc acest lucru şi abordarea mea va fi foarte clară. Cum am zis şi în Cameră: nu sunt şeful deputaţilor. Am un singur rol în perioada următoare - de a intra în primul rând în normalitate. Normalitate înseamnă respectarea cutumelor parlamentare, toate înţelegerile cu liderii de grup să fie de toată lumea semnate, de exemplu componenţa Biroului permanent, comisiile. O să mă aplec mult mai mult pe organizarea şi pe gestionarea problemelor din Camera Deputaţilor, politice în primul rând", a afirmat Ciolacu. 

Întrebat dacă se dezice de Liviu Dragnea, Ciolacu a replicat: "În CEx am spus că eu niciodată nu o să vorbesc absolut nimic rău de fostul preşedinte al PSD. Nu că aş fi de acord cu metodele lui, nu o să fac absolut deloc acest lucru". 

În privinţa relaţiei cu Pro România, Ciolacu a arătat că aceasta va fi una corectă, ca şi cu absolut toate grupurile parlamentare. 

Ciolacu a precizat că alegerea sa în fruntea Camerei Deputaţilor nu a fost negociată cu ALDE. "Nu s-au negociat voturile. PSD şi ALDE sunt în coaliţie", a adăugat acesta. 

El a mai spus că doreşte să organizeze mai bine comunicarea între Guvern şi Camera Deputaţilor, precum şi cu presa. 

"Mâine voi avea o întâlnire cu membrii Biroului permanent ai PSD să ne organizăm. Apoi o să fac o procedură de lucru cu doamna premier în relaţia Camerei Deputaţilor şi Guvern şi o să am o discuţie cu presa să facem un mod de lucru cât mai relaxat", a adăugat Ciolacu.

Citește și: Cine e Marcel Ciolacu, noul președinte al Camerei Deputaților

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close