Antena 3 CNN Actualitate Marcel Ciolacu, după ce PSD a fost acuzat că a pactizat cu coaliţia: "Suntem mulţumiţi de ce am obţinut"

Marcel Ciolacu, după ce PSD a fost acuzat că a pactizat cu coaliţia: "Suntem mulţumiţi de ce am obţinut"

PSD nu a participat, marţi, la consultările convocate de Klaus Iohannis la Cotroceni, în semn de protest faţă de implicarea preşedintelui în crearea alianţei de guvernământ.

Marcel Ciolacu, după ce PSD a fost acuzat că a pactizat cu coaliţia: "Suntem mulţumiţi de ce am obţinut"
de Adrian Iclozan    |    22 Dec 2020   •   18:50

Pe de altă parte, formaţiunea social-democrată se confruntă cu un val de acuzaţii din partea noilor intraţi în Parlament, cei de la AUR afirmând că PSD ar fi încheiat înţelegeri subterane cu actuala putere şi şi-ar fi trădat electoratul.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a explicat la Antena 3 absenţa de la Cotroceni şi negocierile purtate cu celelalte partide parlamentare pentru împărţirea funcţiilor în conducerile celor două Camere parlamentare şi în comisii. 

"PSD nu a putut să gireze mascarada jignitoare la adresa democraţiei, românilor, votului românilor şi Constitiţiei. Preşedintele Iohannis s-a antepronunţat în privinţa alianţei pierzătorilor şi a dirijat lucrurile spre un nou CDR.

Marcel Ciolacu: Alianţa de la guvernământ s-a născut din lupta pentru ciolan

Pe cât de dezastruos şi nefuncţional a fost guvernul liberal, pe atât de dezastruoasă va fi şi această alianţă născută dintr-o gaşcă a pierzătorilor şi dintr-o luptă pentru ciolan. PSD rămâne în opoziţe, deşi voinţa electoratului a fost alta, şi va face opoziţie în adevăratul sens al cuvântului.

(Despre faptul că PSD a negociat funcţii în Parlament cu celelalte partide)

Întotdeauna există negociere pentru poziţiile care reprezintă voturile românilor (...) În acest moment, voturile românilor pentru PSD se reflectă şi în reprezentarea PSD în Birourile Permanente şi în comisiile permanente, la Senat şi la Cameră.

Marcel Ciolacu: Sunt mulţumit de ce a obţinut PSD în Parlament

De obicei, Comisia pentru regulament revine partidului cu cea mai mare pondere în Parlament, este un bonus pentru cei care câştigă alegerile. Nu este o comisie de neglijat. Eu sunt mulţumit.

Avem la Senat Comisia de Sănătate pentru dl. profesor Adrian Streinu-Cercel. N-am primit Comisia de învăţământ pentru dl. Azamfirei, dar acesta ne reprezintă în Biroul Permanent, ca vicepreşedinte. La Cameră, am primit Educaţia iar dl. Alexandru Rafila a mers vicepreşedinte în Biroul Permanent (...)

(Întrebat dacă va face opoziţie împreună cu AUR)

Suntem în Opoziţie Există comunicare între toate partidele pe anumite proiecte legislative. C excepţia PNL, sunt convins că vom regăsi pe anumite proiecte, şi voturile formaţiunilor din aşa-zisa coaliţie. Jocul politic din Parlament este mult mai deschis decât ne închipuim, dacă dorim, într-adevăr binele românilor. Însă dacă vrem să-i satisfacem ambiţiile preşedintelui Iohannis - orice, numai să nu fie PSD - vom vedea în câteva luni unde se va ajunge cu această coliţie", a spus preşedintele PSD.

 

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close