Antena 3 Actualitate Mare problemă legislativă în România. Vladimir Arsene: Foarte multă lume poate să semneze

Mare problemă legislativă în România. Vladimir Arsene: Foarte multă lume poate să semneze

26 Oct 2018   •   09:40
Mare problemă legislativă în România. Vladimir Arsene: Foarte multă lume poate să semneze
Sursa foto: foto: Pixabay.com

Vladimir Arsene, arhitectul român care a devenit celebru inclusiv în Statele Unite ale Americii, a acordat un interviu DC News în care a vorbit, printre altele, despre ceea ce consideră el a fi una dintre marile probleme ale României, din punct de vedere al legislaţiei în domeniul construcţiilor şi arhitecturii. 

Vladimir Arsene a ridicat, în cadrul interviului acordat DC News, o mare problemă a domeniului construcţiilor din România care are efecte dezastruoase asupra localităţilor ţării: clădirile construite fără arhitecţi.  

"Majoritatea dezastrelor de acest gen sunt clădiri făcute fără arhitecţi. Este o mare problemă legislativă în România. Foarte multă lume poate să semneze un proiect de arhitectură, mai ales la clădiri mici. Firmele de construcţii pot semna, inginerii pot semna, în cazul vilelor şi altor clădiri mici. Nu trebuie să fie neapărat un arhitect.

Ordinul Arhitecţilor nu este protejat din acest punct de vedere. În SUA, de exemplu, birourile de arhitectură au un statut special, de asociaţie profesională care obligă primăriile să nu dea autorizaţii de construcţie decât dacă e vorba de arhitecţi cu licenţă. Aici se construieşte fără arhitecţi cât încape", a explicat arhitectul Vladimir Arsene.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close