Antena 3 CNN Actualitate Marea Debarasare. Românii sunt aşteptaţi să scoată deşeurile electrocasnice în faţa caselor

Marea Debarasare. Românii sunt aşteptaţi să scoată deşeurile electrocasnice în faţa caselor

Marea Debarasare. Românii sunt aşteptaţi să scoată deşeurile electrocasnice în faţa caselor
04 Oct 2008   •   10:49

Sâmbătă are loc cea de-a treia ediţie a campaniei ?Marea Debarasare?. Românii trebuie să scoată deşeurile electronice şi electrocasnice în faţa locuinţelor, iar primăriile, prin operatorii de salubritate, le vor colecta. Campania se va derula în toate localităţile cu peste 20.000 locuitori şi în Bucureşti, însă la această ediţie se organizează, în cadrul unui proiect pilot, şi acţiuni de colectare în zonele rurale din judeţele Argeş şi Covasna.
Ministrul Attila Korodi a declarat că, dacă acţiunea se va dovedi un succes, această practică va fi extinsă la nivel naţional. Începând cu această ediţie, Ministerul Mediului lansează şi o campanie susţinută pe un an de zile, perioadă în care în prima sâmbătă a fiecărei luni se vor organiza acţiuni de colectare a deşeurilor electronice şi electrocasnice.
Pentru a evita ca deşeurile să fie colectate de persoane neautorizate, Ministerul Mediului a cerut Internelor să pună la dispoziţia campaniei patrule de poliţişti care să se sigure că totul va decurge conform planului. Cetăţenii pot primi informaţii suplimentare sau pot face reclamaţii la numerele de telefon 021.316.38.74 şi 021.316.61.38.
În acest an ţinta programului este de colectare a patru kilograme de echipamente electrice, electronice şi electrocasnice pe cap de locuitor, faţă de trei kilograme, obiectivul de anul trecut. În prima ediţie a ?Marii Debarasări?, desfăşurată în 2007, agenţiile de salubritate au colectat peste 600 tone din 110 oraşe, iar în primăvara lui 2008, la ediţia a doua au fost colectate peste 650 tone de deşeuri.
Antena 3

×
Parteneri
Hidroelectrica crește prețurile la energia electrică, pentru anumiți consumatori
x close