Antena 3 CNN Actualitate Reacția Kremlinului, după ce tânăra jurnalistă Marina Ovsiannikova a afișat mesaje anti-război în timpul jurnalului de știri de la Pervîi Canal

Reacția Kremlinului, după ce tânăra jurnalistă Marina Ovsiannikova a afișat mesaje anti-război în timpul jurnalului de știri de la Pervîi Canal

Protestul anti-război al Marinei Ovsiannikova în timpul jurnalului de știri de la televiziunea rusă controlată de stat Pervîi Canal echivalează cu huliganismul, susține purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitri Peskov.

Reacția Kremlinului, după ce tânăra jurnalistă Marina Ovsiannikova a afișat mesaje anti-război în timpul jurnalului de știri de la Pervîi Canal
Sursa foto: Twitter / hepta
de Adrian Iclozan    |    15 Mar 2022   •   12:40

Ovsiannikova a apărut luni seară în spatele prezentatoarei jurnalului de știri cu o pancartă pe care scria "Nu războiului. Nu dați crezare propagandei. Ei vă mint. Rușii împotriva războiului!"

Tânăra, care lucra ca editor la postul de televiziune rus, a fost arestată.

Într-un mesaj video distribuit pe Twitter înainte de protest, ea și-a explicat gestul spunând că-i este rușine pentru faptul că a lucrat în aparatul de propagandă al Kremlinului și că singurul vinovat pentru agresiunea armată a Rusiei în Ucraina este Vladimir Putin.

"În ceea ce o privește pe această tânără, e vorba de huliganism", a spus Peskov.

"Postul TV și cei abilitați examinează acest incident. Nu este pe agenda noastră", a adăugat oficialul rus.

Publicația americană The Washington Post relatează, citând avocați ai grupurilor pentru drepturile omului, că nu se știe în prezent unde se află jurnalista, la mai bine de o jumătate de zi de la momentul când aceasta a fost reținută.

Agenția rusă TASS menționează că principalul organ de anchetă din Rusia, Comitetul de Investigații, a demarat verificări vizând acuzațiile de acces neautorizat într-un studio de emise, etapă care ar preceda punerea tinerei sub urmărire penală.

Rusia și-a înăsprit legislația represivă la adresa presei și populației, astfel că persoanele care difuzează ceea ce puterea consideră a fi "informații false" despre forțele armate riscă până la 15 ani de închisoare.

Președintele ucrainean i-a mulțumit Marinei Ovsiannikova

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a mulțumit Marinei Ovsiannikova, editor al televiziunii ruse Pervîi Canal, care a afișat o pancartă cu mesaje anti-război în timpul emisiei principalului jurnal de știri.

"Sunt recunoscător acelor ruși care nu încetează să încerce să transmită adevărul, care luptă împotriva dezinformării şi spun fapte reale prietenilor și familiilor lor, personal acelei femei care a mers în studioul Pervîi Canal cu o pancartă anti-război.

Sunt recunoscător celor cărora nu le este frică să protesteze.

Atâta timp cât țara ta nu este complet închisă de restul lumii, transformându-se într-o Coreea de Nord uriașă, trebuie să lupți, nu trebuie să-ți ratezi șansa", a spus Zelenski.

×
Subiecte în articol: Dmitri Peskov Marina Ovsiannikova
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close