Antena 3 Actualitate Marian, pompierul devenit înger păzitor pentru o fetiță de un an: "Îmi moare copilul! Nu mai poate respira!"

Marian, pompierul devenit înger păzitor pentru o fetiță de un an: "Îmi moare copilul! Nu mai poate respira!"

de Alin Tarnovschi    |    12 Sep 2020   •   23:13
Marian, pompierul devenit înger păzitor pentru o fetiță de un an: "Îmi moare copilul! Nu mai poate respira!"
Sursa foto: Facebook / MAI

Marian, un pompier cu o vechime de 14 ani, a devenit, în urmă cu câteva zile, înger păzitor pentru o fetiță de un an și mămica ei, în Mizil (Prahova). Marian a reușit să o scoată pe fetiță din ghearele morții, după ce i-a deblocat micuței căile respiratorii.

Povestea cu final fericit s-a întâmplat chiar la poarta subunității de pompieri din Mizil, în urmă cu două zile, atunci când mămica fetiței în vârstă de un an a venit cu copila în brațe, după ce aceasta s-a sufocat și nu mai putea să respire.

Toată întâmplarea a fost făcută publică pe pagina de Facebook a Ministerului de Interne, postarea fiind apreciată de peste 45.000 de oameni.

"Aseară, în jurul orei 21, Marian era de serviciu la subunitatea de pompieri din Mizil, când a fost alarmat de un strigăt de disperare venit dinspre poarta unității.

- ”Vă implor! Ajutor! Îmi moare copilul! Nu mai poate respira!”

O femeie cu un copil de aproximativ 1 an în brațe, cerea, cu disperare, ajutor. Fetița era inconștientă, iar după spusele mamei se înecase cu mâncare.

O cunoștea pe femeie din vedere, stătea la aproape 50 de metri de unitatea de pompieri. Marian a preluat imediat copilul din brațele mamei. Știa exact ce are de făcut în cazuri de sufocare.

Totuși, vârsta fetiței era un impediment pentru manevrele pe care le-ar fi aplicat unui adult, dar trebuia să le execute pentru a-i debloca căile respiratorii.

Cu multă grijă, Marian și-a făcut datoria de salvator și, după câteva clipe, fetița a dat primele semne de revenire. Aceasta a început să plângă puternic, dar era de bine! Erau semnele care le-au ridicat o mare povară de pe suflet. O povară pe care nimeni, dar mai ales niciun părinte nu trebuie să o simtă niciodată.

Ulterior, împreună cu mama, s-au urcat în ambulanță și au plecat de urgență la spital. Fetița fusese inconștientă timp de câteva minute, iar din cauza vârstei, puteau apărea complicații.

Din fericire, cazul este unul fericit, fetița a trecut cu bine peste acest moment, iar acum se află alături de mama sa.

Marian nu este doar omul potrivit la locul potrivit. Este un profesionist, cu o experiență de peste 14 ani ca salvator. De-a lungul acestor ani, a avut peste 3.500 de intervenții. Totuși, după spusele lui, cea de ieri a fost printre cele mai emoționante!

Mariane, ești un adevărat înger păzitor! Îți mulțumim!", se arată în postarea de pe Facebook a Ministerului de Interne.

×
Subiecte în articol: Mizil

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close