Antena 3 CNN Actualitate Marian Sârbu despre accidentul din Băneasa: Firma nu comunicase Inspecţiei Muncii demararea lucrărilor

Marian Sârbu despre accidentul din Băneasa: Firma nu comunicase Inspecţiei Muncii demararea lucrărilor

Marian Sârbu despre accidentul din Băneasa: Firma nu comunicase Inspecţiei Muncii demararea lucrărilor
Sursa foto: Marian Sarbu
22 Mai 2009   •   23:04

Ministrul Muncii, Marian Sârbu, a vorbit vineri, în cadrul unei Ediţii Speciale a ştirilor Antena 3, despre accidentul de muncă petrecut în zona pasajului Băneasa, unde trei muncitori au fost prinşi sub un maldăr de pământ în timp ce executau o lucrare la sistemul de canalizare. El a declarat că pe astfel de şantiere se fac verificări periodice ale modului în care sunt respectate normele de protecţie a muncii. Ministrul a adăugat că firma la care erau angajaţi cei trei muncitori nu comunicase Inspecţiei Muncii demararea lucrărilor în zonă.

?Am observat că majoritatea contractelor colective şi a contractelor de muncă sunt îndreptate mai degrabă către obţinerea de salarii mai bune decât către normele de protecţie a muncii?, a spus ministrul. Totuşi, în ultimii ani în statistici s-a constatat o scădere semnificativă a numărului de accidente de muncă în România, de la aproximativ 6000 anual, la aproximativ 4000 în 2008.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close