Antena 3 CNN Actualitate Marian Sârbu: Indemnizaţia de 85% pentru mame trebuie revizuită - au apărut salarii de 6000 de euro

Marian Sârbu: Indemnizaţia de 85% pentru mame trebuie revizuită - au apărut salarii de 6000 de euro

Marian Sârbu: Indemnizaţia de 85% pentru mame trebuie revizuită - au apărut salarii de 6000 de euro
26 Dec 2008   •   02:58

Una din ultimele măsuri ale guvernului Tăriceanu, aprobată declarativ de tot sprectrul politic, anume legea privind indemnizaţia de 85% din venitul mamei ar trebui regândită, crede actualul ministru al Muncii. Motivaţa vine din descoperirea unor beneficiare care au raportat venituri mari. Unul din cazuri prezintă o mamă care a raportat un venit de 4 miliarde de lei pe an.
?Este vorba de o femeie care a venit la sediul nostru din Dâmboviţa dacă nu mă înşel ca să se intereseze de actele pe care ar trebui să le depună pentru obţinerea indemnizaţiei pentru creşterea copilului. Avea dosarul întocmit, dar nu l-a depus pentru că, deocamdată, nu primim astfel de dosare. Procesul va începe după 1 ianuarie. Oricum, funcţionara la care a ajuns s-a uitat pe acte şi a rămas consternată când a văzut o adeverinţă de venit de 4 miliarde de lei. Femeia era notar, profesie care poate să-ţi permită să ajungi la un asemenea venit. Evident că funcţionara şi-a anuţat superiorii care au sunat mai departe să mă anunţe. La rândul meu l-am informat pe fostul ministru, Mariana Câmpeanu?, declara Adrian Toader, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Prestaţii Sociale, citat de Gândul.
Cazul notăriţei nu este însă singular. Multe alte femei au raportat venituri foarte mari: un alt caz se referă la o viitoare mamă care a lucrat la Bruxelles pe un salariu de 6.000 de euro pe lună.
Actualii guvernanţi s-au speriat de sumele pe care ar trebui să le aloce pentru mamele cu super-venituri. Astfel că, în cazul doamnei notar, indemizaţia care i s-ar cuveni ar fi de 287 de milioane de lei pe lună, adică peste 7.000 de euro, iar în cazul doamnei de la Bruxelles de 5.000 de euro pe lună.
La momentul în care Mariana Câmpeanu a propus majorarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului la 85% din veniturile mamei, calculele funcţionarilor din Ministerul Muncii arătau cu totul altceva. ?Doar 20% dintre femeile salariate au venituri peste 1.100 de lei pe lună?, declara Mariana Câmpeanu, care aprecia că modificare nu va afecta foarte mult bugetul ministerului.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ministrul Muncii Marian Sarbu
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close