x close

Marina rusă "monitorizează atent" o fregată franceză din Marea Neagră, care s-ar îndrepta spre Ucraina

de A.M.P    |    25 Mar 2015   •   12:35
Marina rusă "monitorizează atent" o fregată franceză din Marea Neagră, care s-ar îndrepta spre Ucraina 482 Foto: meretmarine.com

Marina rusă monitorizează atent fregata franceză La Fayette, care a intrat în Marea Neagră şi se îndreaptă spre nord, în direcţia apelor teritoriale ale Ucrainei, a declarat miercuri pentru RIA Novosti o sursă din Statul Major General al Marinei, citată de Sputnik.
   
"Fregata La Fayette a intrat în Marea Neagră ieri seară. În prezent, aceasta navighează în apropierea coastelor de vest şi se îndreaptă spre nord. Pentru moment, deplasările sale nu au nimic extravagant, având în vedere că un convoi de nave NATO a participat recent la exerciţii în această regiune, în apele din apropierea porturilor Varna (Bulgaria) şi Constanţa (România)", a precizat sursa citată.
   
Conform sursei, Marina rusă monitorizează "în mod automat" deplasările tuturor navelor care evoluează în Marea Neagră, dar este "deosebit de atentă" în cazul fregatei franceze.
   
"Dacă se deplasează spre nord, înseamnă că se îndreaptă spre apele teritoriale ale Ucrainei. Urmărim cu multă atenţie", a subliniat sursa militară.
   
Şase nave militare NATO şi un submarin s-au aflat în Marea Neagră în martie pentru exerciţii de rutină menite să demonstreze capacitatea de apărare colectivă. La exerciţii au participat crucişătorul american USS Vicksburg, patru fregate - NCSM Fredericton (Canada), TCG Turgutreis (Turcia), ROS Regina Maria (România), ITS Aliseo (Italia) - nava de alimentare germană FGS Spessart şi un submarin turc.
  

Citeşte mai multe despre:

Marea Neagrã Ucraina
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati