Antena 3 CNN Actualitate Marinarii abandonați în Portul Constanța au rămas fără provizii. Sunt neplătiți din luna noiembrie

Marinarii abandonați în Portul Constanța au rămas fără provizii. Sunt neplătiți din luna noiembrie

Marinarii de pe nava Ali Bey au rămas fără provizii și au cerut ajutorul autorităților române. În noiembrie 2020, nava a fost abandonată în Portul Constanța cu înreg echipajul, acesta fiind neplătit.

Marinarii abandonați în Portul Constanța au rămas fără provizii. Sunt neplătiți din luna noiembrie
Sursa foto: News
de Georgiana Adam    |    23 Mar 2021   •   21:00

Agentul navei i-a anunțat că nu le va mai trimit provizi și nici mâncare, motiv pentru care marinarii au decis să solicite ajutorul autorităților române, după cum informează liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihălcioiu.

În data de 30 noiembrie, nava a fost abandonată în Portul Constanța, iar agentul navei a trimis provizii echiapjului, iar autoritatea portuară a conectat nava la electricitate la țărm.

Recent însăm marinarii au făcut apel la autoritățile române pentru hrană, dar la momentul la care a fost contactat agentul navei, pentru a trimit hrană la bord, acesta a anunțat și că nu va mai trimite provizii de hrană, combustibil sau servicii medicale, justificând că au fost cheltuieli mult prea mari până în prezent.

”Echipajul ni s-a adresat pentru a le furniza alimente, deoarece proviziile sunt aproape terminate. Am contactat agentul navei şi i-am cerut să furnizeze alimente la bord, dar agenţia ne-a spus că nu vor mai furniza provizii, îngrijiri medicale şi combustibil, deoarece au cheltuit deja foarte mulţi bani cu nava până acum.

În aceste condiţii, am făcut un apel public către autorităţile responsabile pentru ajutorarea acestui echipaj sirian, dar totodată am şi solicitat Comitetului de Bunăstare pentru asistenţa navigatorilor - Seamens Club - să organizeze o întâlnire de urgenţă, având în vedere situaţia deosebită a navei Ali Bey, acostată în Portul Constanţa”, a declarat Adrian Mihălcioiu, potrivit News.ro.

Marinarii vor primi provizii la bordul navei, dar situația ar urma să se înrăutățească în cursul săptămânii următoare, atunci când se va termina combustibilul.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close