Antena 3 CNN Actualitate Marius Geantă, despre recomandarea OMS de a se renunţa la Crăciunul în familie: "Este inaplicabil! Ne dorim revenirea la normalitate"

Marius Geantă, despre recomandarea OMS de a se renunţa la Crăciunul în familie: "Este inaplicabil! Ne dorim revenirea la normalitate"

Marius Geantă, preşedintele Centrului de Inovație în Medicină, a comentat recomandarea OMS dată statelor membre ale Uniunii Europene să renunțe la Crăciunul în familie din acest an, pe fondul exploziei numărului de infectări cu tulpina Omicron.

Marius Geantă, despre recomandarea OMS de a se renunţa la Crăciunul în familie: "Este inaplicabil! Ne dorim revenirea la normalitate"
Sursa foto: Colaj Facebook / pexels.com
de Claudia Popovici    |    23 Dec 2021   •   18:14

Apel controversat în prag de Sărbători. Experții OMS le recomandă cetăţenilor din statele Uniunii Europene să renunțe la Crăciunul în familie, pe fondul exploziei numărului de infectări cu tulpina Omicron.

Marius Geantă, preşedintele Centrului de Inovație în Medicină a comentat această recomandare. 

„Termenul controversat cred este absolut corect. Nu este prima dată de când a început pandemia când OMS a avut astfel de poziționări sau puncte de vedere care, dacă discutăm de acest caz concret, sunt inaplicabile din două motive, dacă vorbim despre România.

„Cu toții ne dorim revenire la normalitate. Crăciunul în familie face parte din această normalitate"

Restricțiile permit, de fapt, genul acesta de întâlniri şi după doi ani de pandemie cu toții resimțim această oboseală cu toții ne dorim cumva o revenire la normalitate. Întâlnirea de Crăciun în familie face parte din această normalitate. Pe de altă, dau o interpretare mai concretă recomandării OMS.

Recomandări pentru a nu ne infecta de Sărbători 

Ce ar trebui noi să facem, la nivel individual, mai ales dacă ne propunem să ne întâlnim cu persoane care sunt în vârstă, poate nevaccinate şi care au şi alte boli cronice şi evident sunt la cel mai mare risc de a fi infectate.

De aceea noi, indiferent dacă suntem sau nu suntem vaccinaţi, mai ales în contextul circulației Omicron este să ne testăm. Cel mai bine ar fi să ne testăm cu teste rapide de calitate cu două zile înainte şi în ziua când mergem la întâlnire", a spus Marius Geantă, preşedintele Centrului de Inovație în Medicină.

×
Subiecte în articol: Marius Geantă OMS
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close