Antena 3 CNN Actualitate Marko Bela, lovitură pentru maghiari: Transilvania nu poate să revină Ungariei

Marko Bela, lovitură pentru maghiari: Transilvania nu poate să revină Ungariei

Marko Bela a afirmat într-un interviu petnru presa maghiară că Transilvania nu poate să revină Ungariei deoarece românii sunt majoritari în această regiune. Fostul lider UDMR a subliniat că, totuși, maghiarii ar trebui să lupte pentru obținerea unui statut administrativ specific.

Marko Bela, lovitură pentru maghiari: Transilvania nu poate să revină Ungariei
Sursa foto: Hepta
de Dan Gabor    |    29 Aug 2020   •   11:30

„Transilvania nu poate să revină Ungariei, deoarece românii sunt în majoritate de mult, iar astăzi aici locuiesc douăzeci şi ceva la sută maghiari şi şaptezeci şi ceva la sută români.

Situaţia este complicată şi de faptul că cei douăzeci şi ceva la sută nu au o distribuţie omogenă, deoarece în estul Transilvaniei, în partea mai îndepărtată de graniţa ungară, în cele două judeţe din Secuime se concentrează populaţia maghiară, acolo suntem prezenţi în procent de şaptezeci – optzeci la sută, în altă parte suntem minoritari sau chiar o diasporă.

Toate acestea, în sine, fac inutilă această amărăciune continuă despre apartenenţa Transilvaniei”, a spus Marko Bela, în interviul acordat portalului de știri 24.hu tradus de g4media.ro.

Marko Bela crede că Transilvania ar trebui să obţină un statut admninistrativ specific.

"Desigur, este un alt subiect faptul că ceea ce este acum, este rău, iar pentru Transilvania ar trebui creat un statut administrativ specific. Pentru acest statut ar trebui să se lupte", a adăugat fostul lider UDMR, referindu-se probabil la autonomie.

×
Subiecte în articol: Marko Bela
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close