Antena 3 CNN Actualitate Marș pentru unirea României cu Republica Moldova, duminică, în Capitală

Marș pentru unirea României cu Republica Moldova, duminică, în Capitală

Marș pentru unirea României cu Republica Moldova, duminică, în Capitală
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    11 Iul 2015   •   18:14

Circa 1.000 de tineri, care au pornit pe jos din Chișinău spre București, vor mărșălui duminică, de la Piața Universității spre Palatul Cotroceni, unde îi vor cere președintelui Klaus Iohannis urgentarea procesului de reunificare, informează un comunicat al Platformei Unioniste Acțiunea 2012, potrivit Agerpres.

 
Tinerii spun că îi aşteaptă pe toţi cei care vor să li se alăture, duminică, la ora 14.00, la Piața Universității.
 
"Tinerii din Marșul lui Ștefan cel Mare au plecat din Chișinău spre București duminică, 5 iulie, imediat după Marea Adunare Națională și au mers pe jos, cu drapele tricolore, prin temperaturi caniculare și furtună, pentru a ajunge astăzi la Prut, unde au refăcut celebrele Poduri de Flori", potrivit sursei amintite.
 
Participanții la marș vor pleca duminică din gara Iași spre Capitală cu trenul, care va opri în Vaslui, Bârlad, Tecuci, Focșani, Râmnicu Sărat, Buzău, Mizil, Ploiești, București.
 
"Acești tineri poartă în suflete flacăra dorinței de Unire și au nevoie de tot sprijinul românilor pentru a o duce aprinsă la Cotroceni! Veniți, români, să vă întâmpinați frații de pe celălalt mal al Prutului! Acum, mai mult ca oricând, au nevoie de voi!", a declarat George Simion, președintele Acțiunii 2012, citat în comunicat.

×
Subiecte în articol: Chisinau mars Klaus Iohannis
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close