Antena 3 CNN Actualitate Mărturie explozivă: Claudiu Crulic se afla în Italia când s-a comis furtul din Polonia

Mărturie explozivă: Claudiu Crulic se afla în Italia când s-a comis furtul din Polonia

Mărturie explozivă: Claudiu Crulic se afla în Italia când s-a comis furtul din Polonia
11 Apr 2008   •   08:37

Ghidul din autocarul cu care românul Claudiu Crulic a călătorit la Milano susţine că tânărul se afla de fapt în Italia la data şi ora la care s-a comis furtul din Polonia. Această mărturie ar putea schimba total cursul anchetelor oficiale. În acest caz, nu ar mai putea fi exclusă ipoteza nevinovăţiei lui Crulic. Ghidul agenţiei de turism din Cracovia nu are nicio îndoială că în autocar se afla Claudiu Crulic, întrucât acesta era un client fidel al agenţiei la care lucrează.

„Claudiu Crulic a rămas în Milano, unde am ajuns în data de 11 iulie, în jurul prânzului. Furtul de care a fost acuzat s-a comis tot pe 11 iulie, dar în Cracovia. Nu ar fi avut când şi cum să se întoarcă, în mod clar”, susţine ghidul agenţiei de turism din Cracovia, potrivit cotidianului Adevărul.

Ghidul turistic se declară indignat de faptul că autorităţile poloneze nu au verificat declaraţiile românului. Potrivit cotidianului Adevărul, Sabina Ciepela a declarat că „nu a venit nimeni, nici de la Poliţie, nici de la Procuratură, să verifice dacă românul spunea adevărul atunci când a declarat că nu s-a aflat în Polonia, ci în Italia, la data la care furtul de care era acuzat a fost comis. Sunt şi acum bulversată şi cutremurată. (...) Am verificat încă o dată în actele agenţiei, ca să fim siguri. S-a adeverit că fusese plecat cu noi la acea dată, când a fost comis furtul”.

Daniel Claudiu Crulic a fost arestat pe 10 septembrie anul trecut, pe motiv că ar fi furat portmoneul unui judecător, într-un magazin din Cracovia, în data de 11 iulie. Dată la care se afla, după cum susţine Sabina Ciepieli, în Milano.

Claudiu Crulic a murit într-un spital polonez, după ce a intrat în greva foamei, protestând faţă de arestarea sa de către autorităţile de la Varşovia. Românul a fost arestat în Polonia la 10 octombrie 2007, pentru furt, şi a decedat pe 18 ianuarie 2008, după ce autorităţile poloneze l-au eliberat din închisoare, în scopul internării într-un spital, condiţia sa fizică fiind precară din cauza grevei foamei.

Antena 3

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close