Antena 3 Actualitate Masacru în Siria: 22 de copii și mai mulți profesori, ucişi după ce școala lor a fost bombardată

Masacru în Siria: 22 de copii și mai mulți profesori, ucişi după ce școala lor a fost bombardată

27 Oct 2016   •   09:04
Masacru în Siria: 22 de copii și mai mulți profesori, ucişi după ce școala lor a fost bombardată
Sursa foto: Foto: Agerpres

Douăzeci și doi de copii şi şase profesori şi-au pierdut viaţa într-o serie de raiduri efectuate asupra unei şcoli din provincia siriană Idlib (nord-vest), a anunţat UNICEF, potrivit AFP.

Într-un comunicat, directorul general al UNICEF, Anthony Lake, a denunţat "o tragedie" şi o posibilă "crimă de război". În opinia sa, ar putea fi vorba despre "atacul cel mai sângeros comis asupra unei şcoli de la declanşarea războiului" din Siria în urmă cu cinci ani şi jumătate.

"Este o tragedie, este un scandal, iar dacă acest atac a fost intenţionat, este o crimă de război", a adăugat el.

Şcoala a fost atacată "în mai multe rânduri", a precizat comunicatul, fără să ofere mai multe detalii.

Un bilanţ anterior anunţase 35 de civili ucişi, dintre care 11 copii. "Avioane militare au efectuat şase lovituri asupra localităţii Hass, împotriva unei şcoli şi împrejurimilor acesteia, omorând 35 de civili, dintre care 11 copii", informase Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Unul din aceste proiectile a căzut la intrarea în şcoală în momentul în care copii erau evacuaţi din cauza bombardamentelor, a informat un militant împotriva regimului din cadrul Idlib Media Center sub acoperirea anonimatului.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close