Antena 3 CNN Actualitate Măsuri pentru protejarea spaţiilor verzi, stabilite de guvern

Măsuri pentru protejarea spaţiilor verzi, stabilite de guvern

Măsuri pentru protejarea spaţiilor verzi, stabilite de guvern
11 Iun 2008   •   19:34

Guvernul a hotărât să blocheze mafia imobiliară şi a stabilit măsuri drastice pentru protejarea spaţiilor verzi. Terenurile pe care în prezent se află grădini zoologice, grădini botanice sau parcuri nu vor putea deveni spaţii de construit. Primarul general al capitalei a declarat recent că s-a înţeles cu primăria din Chiajna să mute grădina zoologică de aici, din Băneasa, în afara Bucureştiului.

Există suspiciunea că înţelegerea are rostul de a elibera acest teren, unde metrul pătrat costă cam 2.000 de euro. E vorba de vreo şapte hectare vânate de speculatori sau dezvoltatori de cartiere rezidenţiale şi clădiri de birouri.

Dacă municipalitatea îşi va menţine decizia de a muta ZOO Băneasa, atunci Primăria generală va trebui să amenajeze aici fie o grădină botanică, fie un parc.

Oficialii guvernului susţin că în niciun caz nu vor răsări clădiri în acest loc. Iar dacă cineva va încerca asta, riscă puşcăria. Acelaşi regim se va aplica tuturor grădinilor zoologice, botanice sau parcurilor din ţară.

Observator

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close