Antena 3 CNN Actualitate "Mătuşa Tamara", din nou pe masa instanţei: Dosarul ar putea fi trimis la Curtea Constituţională

"Mătuşa Tamara", din nou pe masa instanţei: Dosarul ar putea fi trimis la Curtea Constituţională

"Mătuşa Tamara", din nou pe masa instanţei: Dosarul ar putea fi trimis la Curtea Constituţională
02 Mar 2010   •   15:03


Dosarul "Mătuşa Tamara" a ajuns din nou pe masa instanţei de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Potrivit Mediafax, acesta ar putea fi suspendat şi trimis la Curtea Constituţională pentru soluţionarea unor excepţii, decizia putând fi atacată cu recurs.

Potrivit avocatului apărării, procurorii care au întocmit rechizitoriul în dosar "au lucrat în afara Constituţiei astfel că toate actele de urmărire penală din acest caz ar fi nule". Drept urmare, acesta a cerut suspendarea judecării cauzei si trimiterea dosarului la Curtea Constituţională pentru soluţionarea acestor excepţii. Instanţa a admis cererile şi a dispus suspendarea cauzei, însă aceasta poate fi atacată cu recurs.

În acest dosar, care datează din mai 2007, Adrian Năstase este acuzat de dare de mită şi este judecat împreună cu fostul său consilier, Ristea Priboi şi cu Ioan Melinescu, fostul preşedinte al Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor.

Potrivit procurorilor DNA, fostul premier Adrian Năstase este acuzat de dare de mită, iar Ioan Melinescu de sustragere sau distrugere de înscrisuri, luare de mită şi divulgare de informaţii.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase Curtea Constitutionala
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close