Antena 3 CNN Actualitate Mazăre a câştigat un proces împotriva Inspectoratului Poliţiei

Mazăre a câştigat un proces împotriva Inspectoratului Poliţiei

Mazăre a câştigat un proces împotriva Inspectoratului Poliţiei
14 Ian 2008   •   17:37

Primarul Constanţei, Radu Mazăre trebuie să primească daune morale de 50.000 de lei şi scuze oficiale de la Inspectoratul General al Poliţiei Române. Mazăre susţine că IGP l-a acuzat că ar fi atribuit în mod preferenţial contracte din fonduri publice. Primarul Constanţei a dat în judecată Poliţia Română, iar astăzi, instanţa i-a dat dreptate.

Mazăre susţine că acum un an şi jumătate, pe site-ul IGPR ar fi apărut un comunicat, potrivit căruia primarul Constanţei ar fi atribuit preferenţial anumite servicii pe baza unor licitaţii fictive, creând astfel un prejudiciu de peste 6 milioane de euro la bugetul local.

La vremea respectivă, Radu Mazăre a acţionat Inspectoratul General al Poliţiei în judecată. Instanţa i-a dat câştig de cauză. Primarul Constanţei crede că în acest caz a fost vorba despre o comandă politică.

?Asta se întâmplă dacă instituţiile statului intră în jocuri politice la comanda şefilor lor politici...sunt buni de plată?, a declarat Radu Mazăre. Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Inspectoratul general al Poliţiei nu a dorit să comenteze decizia instanţei, însă a precizat că va folosi căile de atac pe care le are la dispoziţie.

Antena 3

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close