Antena 3 CNN Actualitate Media Antonescu, după întâlnirea cu emisarul administraţiei Obama: Gordon avea informaţii incorecte despre situaţia din România

Antonescu, după întâlnirea cu emisarul administraţiei Obama: Gordon avea informaţii incorecte despre situaţia din România

Antonescu, după întâlnirea cu emisarul administraţiei Obama: Gordon avea informaţii incorecte despre situaţia din România
Sursa foto: Foto: Antena 3
de S.T.    |    13 Aug 2012   •   21:41

Luni seară, invitatul special al lui Mihai Gâdea, la "Sinteza Zilei", a fost preşedintele în exerciţiu al României, Crin Antonescu.

Acesta i-a decorat, luni seară, pe sportivii români medaliaţi la Jocurile Olimpice de la Londra şi s-a declarat emoţionat după întâlnirea cu olimpicii.

"A fost emoţionant să reîntâlnesc antrenori şi sportivi. O medalie olimpică este o performanţă(...) Câţi din această ţară şi câţi din lume sunt campioni olimpici? Despre destinul sportului românesc s-ar putea discuta mult", a spus preşedintele interimar.

În privinţa vizitei în România a lui Philip Gordon, reprezentantul guvernului american, Crin Antonescu consideră a  fost binevenită.

"Discuţiile nu au fost deloc formale. I-am spus lui Philip Gordon tot ceea ce trebuia şi tot ceea ce dorea să ştie. Aş vrea să spun că vizita domniei sale este binevenită", a afirmat preşedintele Antonescu.

"Este normal ca departamentul de stat al SUA să se intereseze suplimentar de situaţia din România, pentru că România este un aliat şi un partener important pentru SUA. Stabilitatea României este importantă (...)A fost evident pentru mine că şi oaspetele american venea cu nişte lucruri incorecte despre situaţia din România. Nu ştiu în ce măsură opinia domniei sale s-a schimbat, dar e clar că şi departamentul de stat avea informaţii incorecte", a mai spus preşedintele interimar, luni seară, la Antena 3.

"I-am comunicat oficialului american că stabilitatea României nu este pusă în discuţie în niciun fel, pentru că România are un guvern legitim şi care acţionează  normal cum s-a văzut şi din acordul cu FMI-ul, şi că orientarea strategică majoră a României nu se schimbă din punctul de vedere al taberei politice pe care o reprezint şi eu", a adăugat preşedintele Crin Antonescu.

"Am vorbit despre stabilitate şi legitimitate. În sensul acesta am atras atenţia despre un lucru care pare să facă prea puţin preocuparea observatorilor externi, cifra, numărul de voturi care s-a exprimat la acest referendum. Am făcut o scurtă istorie a cifrei, a numărului de voturi cu care preşedinţii României au fost aleşi după 1990 am arătat că niciunul dintre preşedinţi nu au fost aleşi cu un număr atât de mare de voturi, 7,4 milioane exprimată acum pentru demiterea preşedintelui, că această cifră este una cu totul semnificativă, că o revenire a preşedintelui suspendat ar putea ridica sub acest aspect nişte probleme în legătură cu frustrarea, cu sentimentul de umilinţă, de inutilitate, a acestor oameni", a mai spus Antonescu.


Philip Gordon, reprezentantul guvernului american, a declarat că SUA susţin cele 11 puncte redactate de CE la adresa autorităţilor de la Bucureşti, precizând că a auzit "ceea ce trebuia" de la oficialii români cu care a discutat, rămânând de văzut dacă aceştia vor respecta ce au spus.

El a mai spus că România are instituţiile necesare pentru a trece prin situaţia actuală, dar acestea trebuie utilizate corect.
   
"E un test. De aceea sunt aici (...) Vrem să ajutăm România să treacă acest test. Nu este în interesul României să pice acest test", a spus Philip Gordon, asistentul secretarului de stat american, Hillary Clinton.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Premierul Ponta a transmis Curţii Constituţionale luni seara o scrisoare în care arată că Guvernul a primit din partea acestei instituţii două adrese care conţin solicitări diferite, explică faptul că listele electorale nu se află la Executiv, dar că Guvernul va comunica în termen datele cerute.

Potrivit lui Victor Ponta, una dintre adrese spune că au hotărât să solicite Guvernului să dispună măsurile necesare pentru actualizarea listelor electorale.

A doua primită, la trei zile după, spune că plenul Curţii a solicitat Guvernului listele electorale permanente.

Crin Antonescu a declarat, luni, la "Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea" că problema celei de-a doua adrese este că ei nu i se poate da curs.

VEZI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII Sinteza Zilei DE LA ANTENA 3.





×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Crin Antonescu
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close