Caricaturistul emblematic al publicaţiei Charlie Hebdo şi-a anunţat demisia

de M.Z.    |    19 Mai 2015   •   12:37
Caricaturistul emblematic al publicaţiei Charlie Hebdo şi-a anunţat demisia Foto: www.charliehebdo.fr

Caricaturistul emblematic al Charlie Hebdo, Luz, şi-a anunţat plecarea de la ziarul satiric francez din lipsă de "inspiraţie", într-un interviu difuzat de site-ul cotidianului Liberation.

 
"Este o alegere foarte personală. (...) Dacă plec, este pentru că îmi este dificil să lucrez asupra actualităţii", a spus autorul primei pagini controversate în care a fost reprezentat profetul Mahomed după atentatul de la 7 ianuarie de la redacţia săptămânalului.
 
Această "reflecţie asupra datei de plecare durează de mult", dar caricaturistul explică faptul că după atac el a continuat din solidaritate "pentru a nu lăsa baltă pe nimeni", informează AFP, potrivit Agerpres.
 
După plecarea de la Charlie Hebdo, el a mărturisit că vrea să scrie cărţi, să ia o pauză şi să citească biblia. "Nu, glumesc!", a adăugat el.
 
Luz a asigurat că decizia sa de a pleca nu are legătură cu diviziunile interne cu care se confruntă ziarul în ultimele săptămâni.
 
În aprilie, 15 salariaţi - printre care şi Luz - din cei circa 20 câţi are publicaţia în total, au solicitat un statut de "salariaţi acţionari cu părţi egale", contestând utilizarea donaţiilor primite după atacul din ianuarie.


Printre victime se numără directorul publicaţiei, Stephane Charbonnier (Charb), şi alţi trei cunoscuţi caricaturişti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) şi Georges Wolinski (Wolinski).
 

x close