Antena 3 CNN Actualitate Media CE a alcătuit un organism pentru reglementarea serviciilor audiovizuale din UE

CE a alcătuit un organism pentru reglementarea serviciilor audiovizuale din UE

CE a alcătuit un organism pentru reglementarea serviciilor audiovizuale din UE
Sursa foto: Foto: www.panoramaaudiovisual.com
04 Feb 2014   •   13:56

Comisia Europeană a alcătuit un grup de autorităţi de reglementare a serviciilor audiovizuale din UE. Grupul va oferi consiliere în vederea apropiatei revizuiri a legislaţiei europene din domeniul audiovizualului, cu scopul de a o adapta la era digitală, relatează AFP.

În cadrul grupului se vor reuni conducători şi reprezentanţi de nivel înalt ai organismelor naţionale de reglementare. Grupul va ajuta Comisia să asigure o implementare coerentă a directivei SMA (servicii de media audiovizuale), într-un moment în care peisajul audiovizual european este în plină transformare, a arătat executivul european într-un comunicat.

Potrivit comunicatului CE, conţinutul este din ce în ce mai des distribuit şi vizionat dincolo de frontiere şi, totodată, din ce în ce mai des creat, distribuit şi vizionat online, fapt care ridică noi probleme de reglementare.

"Acest grup este util atât organismelor de reglementare din audiovizual, cât şi Comisiei: independenţa fiecăruia este întărită, iar cooperarea va fi mai strânsă în momentul crucial în care noi revizuim regulile din UE", o sarcină prevăzută pentru anul 2015, a precizat comisarul european însărcinat cu Strategia digitală, Neelie Kroes.

Prima şedinţă a grupului va avea loc pe 4 martie.

Ministrul francez al Culturii şi Comunicării, Aurélie Filippetti, s-a pronunţat recent în favoarea unei mai bune reglementări a principalilor actori de pe internet, precum YouTube, iTunes, Netflix, Google, şi pentru un tratament echitabil între operatorii tradiţionali şi noii actori străini de pe această piaţă.

 

×
Subiecte în articol: internet Comisia Europeana UE
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close