Antena 3 CNN Actualitate Media CNN: Christiane Amanpour s-a contrat dur cu un profesor universitar pe tema antisemitismului din Ucraina

CNN: Christiane Amanpour s-a contrat dur cu un profesor universitar pe tema antisemitismului din Ucraina

CNN: Christiane Amanpour s-a contrat dur cu un profesor universitar pe tema antisemitismului din Ucraina
04 Mar 2014   •   17:34

Corespondentul internaţional CNN, Christiane Amanpour, a fost prinsă într-un schimb de replici acide cu un profesor universitar din New York, Stephen F. Cohen, după ce acesta a insistat că Rusia a fost provocată de opoziţia din Ucraina.

Amanpour s-a contrat uşor şi cu realizatorul Wolf Blitzer, după ce acesta l-a citat pe un oficial rus, care spunea că ucrainenii pro-europeni sunt antisemiţi şi fascişti.

Când Blitzer a repetat declaraţia ambadasorului rus la ONU, Vitaly Churkin, care spunea că simpatizanţii nazismului au preluat puterea în vestul Ucrainei, Amanpour a replicat că repetarea aceastei retorici este una extrem de periculoasă, chiar dacă ea vine din partea Rusiei.
"Nu-i putem băga în aceeaşi oală pe toţi cei care sunt pro-europeni cu elementele fasciste şi antisemite din Ucraina. Asta este opinia Rusiei şi a profesorului Cohen", a comentat Amanpour.

"Trebuie să fim foarte atenţi când catalogăm acestă declaraţie ca pe un fapt real", i-a spus Amanpour lui Blitzer.
"Extremismul nu a venit din Rusia, el a venit din vestul Ucrainei", a completat şi profesorul Cohen.
"Există un mic grup de naţionalişti de extremă dreaptă în Ucraina. Mişcarea este mică ca dimensiuni dar este foarte activă şi revolutivă. Este în totalitate formată din fascişti şi ea este cea care dictează politicile parlamentului din Kiev, care nu este legitim în faţa legii, internaţional sau constituţional. Ceea ce este mai grav este că autorităţile de la Washington şi Bruxelles au sprijinit această mişcare. Acest lucru trebuie să înceteze", a subliniat Cohen.

Intervenţia s-a încheiat într-un ton relaxat, după ce invitatul emisiunii a conchis: "Eu sunt un outsider. Nu mi-ar plăcea să văd un război intern la CNN".

 

×
Subiecte în articol: antisemitism
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close